Skip to main content

Καλαμαριά: Επεισοδιακή συνεδρίαση του δ. συμβουλίου για μεταναστευτικό

Ένταση με κατοίκους που διαμαρτύρονται για ενδεχόμενη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο δημοτικό συγκρότημα της Καλαμαριάς

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς, όταν επιτροπή κατοίκων, η οποία προηγουμένως είχε καταθέσει ψήφισμα κατά της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στο πρώην νοσοκομείο Παναγία, αντέδρασε σε δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Αλλιώς» και υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Αρκούδη, ο οποίος έκανε λόγο για ρατσισμό.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την ενδεχόμενη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο δημοτικό συγκρότημα της Καλαμαριάς.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μαίρη Τσιραμπουρίδου, διέκοψε τη συνεδρίαση και προειδοποίησε ότι θα εκκενώσει την αίθουσα εάν δεν ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, τόνισε ότι ο δήμος έχει πάρει ένα φορτίο που του αναλογεί για το θέμα του προσφυγικού και ότι ήδη φιλοξενούνται περίπου 130 άτομα σε διαμερίσματα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν έχει υπάρξει ενημέρωση από την κυβέρνηση για ενδεχόμενη μεταφορά ατόμων στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, κάτοικοι της Καλαμαριάς είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σκρα για να διαμαρτυρηθούν για την ενδεχόμενη εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή. (Περισσότερα εδώ)

Φωτογραφία αρχείου