Skip to main content

Επεισοδιακή καταδίωξη Σύρου λαθροδιακινητή στην Εγνατία Οδό

Διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά πέντε αλλοδαπών (από τη Συρία) που επέβαιναν στο όχημα, τρεις εκ των οποίων βρισκόντουσαν στο πορτ μπαγκάζ

Στη σύλληψη ενός 38χρονου Σύρου, μετά από καταδίωξη στην Εγνατία Οδό, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του 38χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθειας και αντίστασης.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην Εγνατία Οδό (ύψος Δερβενίου), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, ο οποίος δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα του 38χρονου ακινητοποιήθηκε προ των διοδίων Μαλγάρων (ρεύμα εξόδου), με τη συνδρομή αστυνομικών της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης, όπου ο ίδιος προσπάθησε να διαφύγει πεζός πλην όμως συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά πέντε  αλλοδαπών (από τη Συρία) που επέβαιναν στο όχημα, τρεις εκ των οποίων βρισκόντουσαν στον αποθηκευτικό χώρο (πορτ μπαγκάζ) και οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από περιοχή του Έβρου, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.