Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διακινητής μεταναστών έσπασε τις μπάρες στα διόδια

Τρελή καταδίωξη 32χρονου αλλοδαπού διακινητή στην Εγνατία Οδό. Έσπασε τις μπάρες στα διόδια της Ανάληψης και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Επεισοδιακή ήταν σήμερα το πρωί η σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού διακινητή παράτυπων μεταναστών στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν στην Εγνατία Οδό – κόμβο Βαγιοχωρίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κινούμενο από Καβάλα, το οποίο μετέφερε 12 παράτυπους μετανάστες.

Ο οδηγός του ΙΧ έσπασε τις μπάρες στα διόδια της Ανάληψης και συνέχισε την πορεία του προς τη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, αφού παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ο οδηγός του οχήματος ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως συνελήφθη έπειτα από πεζή καταδίωξη.

Ταυτόχρονα με τον οδηγό τράπηκαν σε φυγή εννέα διακινούμενοι οι οποίοι ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης που προσέτρεξαν για συνδρομή. Επιπλέον, έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στο εν λόγω όχημα εντοπίστηκαν στο χώρο των αποσκευών τρεις ακόμη διακινούμενοι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.