Skip to main content

Επεισοδιακό το φινάλε στη σχέση Γιάννη Μπουτάρη – Καλυψώς Γούλα

Τι συνέβη χθες πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου του δημάρχου. Γιατί τα βρόντηξε η Γούλα, ποιαν προτείνει για πρόεδρο του ΔΣ ο Μπουτάρης.

Το φινάλε μιας σχέσης η οποία έμοιαζε να είναι πολύ στενή και είχε αποκτήσει και προσωπικά χαρακτηριστικά, πέραν του αρχικού πολιτικού πλαισίου της, ήταν εξαιρετικά επεισοδιακό. Χθες, νωρίς το μεσημέρι, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα ανέβηκε από τον δεύτερο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο της, στον τρίτο, για να συναντήσει τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Τον αναζητούσε ήδη από την προηγούμενη, όμως δεν στάθηκε δυνατόν να τον συναντήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γούλα δεν χρειάστηκε να μείνει για πολλή ώρα στο γραφείο του δημάρχου. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στο γραφείο του κ. Μπουτάρη ξέσπασε άγριος καβγάς, στη διάρκεια του οποίου αντηλλάγησαν πολύ βαριές κουβέντες εκατέρωθεν. Η κ. Γούλα, εξοργισμένη ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι αποχωρεί από την παράταξη και από το δημοτικό συμβούλιο και έφυγε από το γραφείο του, χτυπώντας την πόρτα πίσω της.

Στη συνέχεια έκλεισε τα κινητά της και συνέταξε την ολιγόλογη επιστολή την οποία έδωσε στη δημοσιότητα και με την οποία ενημέρωνε για τις αποφάσεις της. Παρά τη μεγάλη απογοήτευσή της από τη συμπεριφορά του δημάρχου απέναντί της, στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε (δείτε εδώ), δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομα του κ. Μπουτάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Γούλα θεωρεί ότι ο δήμαρχος έπαιξε παιχνίδι πίσω από την πλάτη της. Ότι την παρακίνησε να μπει μπροστά, χωρίς όμως, εκείνος να κάνει το παραμικρό για να τη στηρίξει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, του καταλογίζει κατ’ αρχάς ότι δεν άσκησε την επιρροή του στο εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας» κατά τη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου με αποτέλεσμα η παράταξη να εμφανιστεί διχασμένη καθώς η υποψηφιότητά της πήρε μόλις τέσσερις ψήφους περισσότερες από αυτές της Έλλης Χρυσίδου. Όμως και μετέπειτα, θεωρεί πως ο κ. Μπουτάρης την εγκατέλειψε στην τύχη της, ενώ, αξιολογώντας και κάποιες κινήσεις του δημάρχου, πιστεύει ότι σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, την υπονόμευσε κιόλας.

Η ίδια θεωρεί, για παράδειγμα, υπονομευτική τη μυστική συνάντηση του δημάρχου με την Κατερίνα Νοτοπούλου την οποία είχε αποκαλύψει η Voria.gr (δείτε εδώ). Αυτό το στηρίζει και στο γεγονός ότι τη συνάντηση τη ζήτησε ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος απέφυγε μάλιστα να την ενημερώσει σχετικά. Και βεβαίως, η σταγόνα η οποία ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη μετά την προχθεσινή συνάντησή του με τον Σπύρο Βούγια με τις οποίες η κ. Γούλα θεώρησε ότι ο δήμαρχος την άδειασε πλήρως (δείτε εδώ).

Για τη χηρεύουσα θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προκρίνει την Μαρία Πασχαλίδου. Αυτό θα ξεκαθαρίσει σήμερα το πρωί οπότε αναμένεται να γίνει η αναβληθείσα από χθες συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Σε αυτήν θα αποφασιστεί και εάν η «Πρωτοβουλία» θα προτείνει κάποιον άλλον υποψήφιο στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαβούλευσης με τις υπόλοιπες παρατάξεις της κεντροαριστεράς, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον απίθανο μετά τα τελευταία γεγονότα.