Skip to main content

Μπλόκο σε αμαξοστοιχία στο Λιανοκλάδι - Προσήχθησαν 27 μετανάστες χωρίς έγγραφα

Τρένο ακινητοποιήθηκε για δύο και πλέον ώρες στον σταθμό Λιανοκλαδίου προκειμένου να κατεβούν μετανάστες που δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα

Αναστάτωση προκλήθηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης στον σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου με ανεμβολίαστους μετανάστες, στην αμαξοστοιχία Ιntercity 57 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το lamiareport, το τρένο ακινητοποιήθηκε για δύο και πλέον ώρες στον σταθμό Λιανοκλαδίου προκειμένου να κατεβούν οι αλλοδαποί και να προσαχθούν για τα περαιτέρω στο Αστυνομικό Μέγαρο Λαμίας.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, 27 αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, επιβιβάστηκαν στην αμαξοστοιχία στον Παλαιοφάρσαλο με προορισμό την πρωτεύουσα.

Οι υπόλοιποι επιβάτες αντέδρασαν ζητώντας τα συγκεκριμένα άτομα να ελεγχθούν για τα προβλεπόμενα υγειονομικά πιστοποιητικά και στο τρένο προκλήθηκε αναστάτωση.

Και οι 27 προσήχθησαν

Όταν η αμαξοστοιχία έφτασε στο Λιανοκλάδι ακινητοποιήθηκε και ανέλαβαν οι αστυνομικοί, που διαπίστωσαν ότι οι αλλοδαποί όχι μόνο δεν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid, αλλά ούτε άδεια εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το lamiareport, και οι 27 προσήχθησαν στο Τμήμα, ενώ το τρένο από τις 17:35 που έπρεπε να αναχωρήσει για Αθήνα, ξεκίνησε λίγο πριν τις 19:45.