Skip to main content

Επεισόδιο με αστυνομικό της Ασφάλειας στο συνέδριο του ΕΚΘ (video)

Συνδικαλιστές, κυρίως μέλη του ΠΑΜΕ, επιτέθηκαν στον αστυνομικό και του αφαίρεσαν την ταυτότητα, καταγγέλλοντας την παρουσία της αστυνομίας.

Αντιδράσεις και ένταση προκάλεσε η παρουσία αστυνομικού της ασφάλειας στο 33ο συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Όταν εργαζόμενοι που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα διεξαγωγής του συνεδρίου, αντιλήφθηκαν την παρουσία του αστυνομικού, που ήταν ντυμένος με πολιτικά ρούχα, επιχείρησαν να του πάρουν την ταυτότητα για να διαπιστώσουν αν είναι υπηρεσιακή.

Συνδικαλιστές, κυρίως μέλη του ΠΑΜΕ, επιτέθηκαν στον αστυνομικό και του αφαίρεσαν την ταυτότητα, καταγγέλλοντας την παρουσία της αστυνομίας στο συνέδριο.

«Συνέδριο εργατικό δεν θα γίνει με τέτοιους όρους» είπε ο γραμματέας του ΕΚΘ και επικεφαλής της παράταξης Εργατική Ενότητα, Λεωνίδας Στολτίδης, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους. «Το συνέδριο θα γίνει από εργαζόμενους και εργάτες χωρίς καμία παρέμβαση και καθοδήγηση από αυτούς που έχουν τσακίσει τη ζωή μας».

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι οδήγησαν τον αστυνομικό στην είσοδο του ξενοδοχείου, από όπου τον παρέλαβε ο διοικητής του, όπως ο ίδιος δηλωσε, σημειώνοντας παράλληλα πως ο αστυνομικός της ασφάλειας ανέβηκε στον χώρο του συνεδρίου απλά «για να δει τι γίνεται».