Skip to main content

Επεισόδιο Σκανδαλίδη-Λεβέντη στη Βουλή: «Εμένα είπες γραφικό;»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αντέδρασε έντονα όταν ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον χαρακτήρισε «γραφικό».

Με το επεισόδιο ανάμεσα στον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Βασίλη Λεβέντη στιγματίστηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο.

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το εκλογικό σύστημα ως αποσπασματικό και καιροσκοπικό. «Ζητήσαμε να αποσύρετε το νομοσχέδιο και να το ξαναφέρετε μετά από δύο μήνες και διακομματική διαβούλευση ώστε να εκφράζει περισσότερους. Εμείς δώσαμε την ευκαιρία αλλά δεν την πήρατε. Καταψηφίζουμε επι της αρχής και δηλώνουμε «παρών» στα άρθρα».

Ωστόσο η ομιλία του κ. Σκανδαλίδη χαρακτηρίστηκε από το επεισόδιο με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων ο οποίος έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να διαμαρτυρηθεί.

Η αρχή έγινε όταν ο κ. Σκανδαλίδης σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Λεβέντη είπε «ο συμπαθής αλλά γραφικός πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων όταν βρίζει το ΠΑΣΟΚ χειροκροτείται από όλους τους υπόλοιπους και όταν βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτείται από όλους τους υπόλοιπους και από το ΠΑΣΟΚ».

«Με είπες γραφικό;» ζήτησε τον λόγο ο κ. Λεβέντης εισβάλλοντας στην αίθουσα της Ολομέλειας.
«Σας είπα και συμπαθή» απάντησε ο κ. Σκανδαλίδης.

«Εμένα θα πεις γραφικό; Στα 40 χρόνια ξέρω τι έκανες» είπε ο πρόεδρος του κόμματος για να αποχωρήσει οργισμένος.