Skip to main content

Επίσπευση των μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά προανήγγειλε ο Πλεύρης

Ο υπουργός ανέφερε ότι αύριο Τετάρτη το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή των επιστημόνων όπου θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα

Την επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων που ανακοινωθήκαν χθες πριν την Πρωτοχρονιά, προανήγγειλε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι αύριο Τετάρτη το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή των επιστημόνων όπου θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα δει τα σημερινά και αυριανά κρούσματα.

Υπογράμμισε πως στην Αττική πλέον μιλάμε για 370% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως και 150% στην επικράτεια, κάτι που δείχνει ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση ή τοποθέτηση που συνδυάζεται με περαιτέρω μέτρα πέρα από αυτά που εξαγγέλθηκαν χθες.

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει τη μείωση του διαστήματος της καραντίνας στις 5 από τις 10 ήμερες για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς κατά τα πρότυπα της Αμερικής.

Πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των πέντε ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες. Ανέφερε ότι αν η Επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχτεί.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 15.000 κρούσματα, που ήταν και η πρωινή μέτρηση.