Skip to main content

Επισπεύδονται οι διαδικασίες του Προγράμματος Σταθερότητας

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το άτυπο υπουργικό συμβούλιο για την οικονομία που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το άτυπο υπουργικό συμβούλιο για την οικονομία που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρώτη και σημαντικότερη είδηση που βγαίνει από αυτό είναι ότι τελικώς το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης (ΠΣΑ) της ελληνικής οικονομίας θα είναι τριετές. Δηλαδή, το ελληνικό αίτημα για τετραετή διάρκεια, τελικώς, δεν πέρασε. Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί Παπακωνσταντίνου και Κατσέλη.

Επιπλέον, αμφότεροι οι υπουργοί διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ ή των φόρων στα καύσιμα, τονίζοντας ότι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής παραμένει ο πολίτης.

«Ο πρόεδρος μάς ζήτησε να πάρουμε άμεσα αποφάσεις. Η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια και τότε θα φανούν οι αλλαγές προς όφελος του πολίτη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο των κυβερνητικών μέτρων βρίσκεται ο πολίτης, ενώ τόνισε πως για να επιτευχθεί ανάκαμψη της οικονομίας θα πρέπει να υπάρξει «τόνωση της αγοράς, ενίσχυση των επενδύσεων, παραγωγική αναθέρμανση του τόπου και αναθέρμανση της οικονομίας».