Skip to main content

Επιστημονική ημερίδα για τον προγεννητικό έλεγχο στο Γένεσις

Επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Προγεννητικός έλεγχος: Αλλαγή σκηνικού;» διοργανώνει το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, στις 10:00 η μαιευτική-γυναικολογική-χειρουργική κλινική Γένεσις.
Επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Προγεννητικός έλεγχος: Αλλαγή σκηνικού;»  διοργανώνει το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, στις 10:00 η μαιευτική-γυναικολογική-χειρουργική κλινική Γένεσις.
 
Στόχος την ημερίδας είναι ανταλλαγή εμπειρίας και γνώσης για τον προγεννητικό έλεγχο μεταξύ των ιατρών όλων των σχετικών ειδικοτήτων (πανεπιστημιακοί καθηγητές, γιατροί συνεργάτες της κλινικής, γενετιστές και μαιευτήρες γυναικολόγοι  ειδικευμένοι στην εμβρυϊκή ιατρική και την προγεννητική διάγνωση) για την ενημέρωση του κλάδου σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα του προγεννητικού ελέγχου. 
 
Την ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό ο Πρόεδρος ΔΣ της κλινικής Γένεσις κ. Φραγγίδης Γεώργιος, Μαιευτήρας-Χειρουργός, Γυναικολόγος. Στη συνέχεια στο πλαίσιο της ημερίδας θα μιλήσουν:
 
Στο Α’ Μέρος με συντονιστές τους κ.κ. Γρηγόρη Γκριμπίζη, Επιστημονικό Διευθυντή της κλινικής «Γένεσις», Αναπληρωτή Καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας ΑΠΘ και Δημήτριο Αθάνατο, Μαιευτήρα-Χειρουργό, Γυναικολόγο.
 
Οι κυρίες Ευγενία Ζορμπά και Ελένη Κολίτση, Μαιευτήρες-Γυναικολόγοι, Ειδικευμένες στην Εμβρυϊκή Ιατρική & Προγεννητική Διάγνωση για το «Υπερηχογράφημα Α’ Τριμήνου: Πότε έχει ένδειξη ο  έλεγχος εμβρυϊκού καρυοτύπου;» 
 
Ο κύριος Ιωάννης Παπουλίδης, Μοριακός Βιολόγος – Γενετιστής για τον «Μοριακό Καρυότυπο – Έλεγχο ελεύθερου εμβρυϊκού DNA»
 
Στο Β’ Μέρος με συντονιστές τους κ.κ. Σπυρίδωνα Τσαδήλα, Μαιευτήρα-Χειρουργό, Γυναικολόγο, Διδάκτωρα Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και Χρήστο Αθανασιάδη, Μαιευτήρα – Χειρουργό, Γυναικολόγο, Διδάκτωρα Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.
 
Ο κύριος Απόστολος Ζαβλανός, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικευμένος στην Εμβρυϊκή Ιατρική & Προγεννητική Διάγνωση, για το «Υπερηχογράφημα Β’ Επιπέδου: Πότε έχει ένδειξη η εμβρυϊκή υπερηχογραφία;»
 
Ο κύριος Χρήστος Καρύδας, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικευμένος στην Εμβρυϊκή Ιατρική & Προγεννητική Διάγνωση, για το θέμα του «Πότε έχει ένδειξη ο υπερηχογραφικός έλεγχος Γ’ Τριμήνου – Doppler.»
 
Η μαιευτική-γυναικολογική-χειρουργική κλινική «ΓΕΝΕΣΙΣ», μέλος του Ομίλου Euromedica, στα δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας της, αποδεικνύει καθημερινά έμπρακτα τη δέσμευσή της να στέκεται με ιατρική αριστεία και ανθρωπιά δίπλα στις γυναίκες που ετοιμάζονται για τη σημαντικότερη στιγμή της ζωής τους, την αρχή της μητρότητας.