Skip to main content

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του τελωνείου Σιάτιστας

Επιστολή στον κ. Βενιζέλο, για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του τελωνείου Σιάτιστας, έστειλε το Επιμελητήριο Κοζάνης, εκφράζοντας τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την κίνηση αυτή.

Την εξαίρεση του τελωνείου Σιάτιστας από τη λίστα των υπό κατάργηση τελωνείων ζητεί με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με την επιστολή του Επιμελητηρίου Κοζάνης, η κατάργηση του τελωνείου θα πλήξει την ήδη κλονισμένη τοπική οικονομία της Σιάτιστας και θα επιβαρύνει οικονομικά τις επιχειρήσεις και κάθε συναλλασσόμενο των τελωνειακών υπηρεσιών.

Επιπλέον, το τελωνείο εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή, που γεωγραφικά περιλαμβάνει το Δήμο Βοϊου (από τον Πεντάλοφο μέχρι τη Σιάτιστα) και την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, ως σημαντικό τονίζει το γεγονός ότι στην περιοχή είναι εγκατεστημένες περί τις 320 βιοτεχνίες γουναρικών με εξαγωγικό προσανατολισμό, οι οποίες έρχονται καθημερινά σε συναλλαγή με το τελωνείο και ανταποκρίνονται στο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθεί η χώρα για την έξοδο της από την κρίση.

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει ότι μια ενδεχόμενη αναστολή της λειτουργίας του τελωνείου θα δημιουργήσει προβλήματα στους βιοτέχνες του κλάδου, οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζουν να στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας με την εξαγωγική τους δραστηριότητα.