Skip to main content

Επιστολή Καστανίδη στη Siemens για εξηγήσεις

Έγγραφο προς τη Siemens απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ζητώντας από τη γερμανική εταιρεία εξηγήσεις, εν όψει της διερευνόμενης επιβολής κατά νόμο διοικητικών κυρώσεων σε βάρος της.

Έγγραφο προς τη Siemens απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, όπως είχε προαναγγείλει από τη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, ζητώντας από τη γερμανική εταιρεία εξηγήσεις, εν όψει της διερευνόμενης επιβολής κατά νόμο διοικητικών κυρώσεων σε βάρος της.

Η επιστολή αφορά παραβάσεις που αποδίδονται στη Siemens A.E με αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης και για τις οποίες έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας μας.

Στην κλήση, που επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή, τάσσεται η προβλεπόμενη από το νόμο σύντομη προθεσμία για την παροχή εξηγήσεων ενώπιον των Γενικών Γραμματέων Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιάννη Ιωαννίδη και Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού.

Υπενθυμίζεται ότι από το βήμα του Κοινοβουλίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε υποστηρίξει ότι η γερμανική πλευρά οφείλει να αποζημιώσει την ελληνική, ανεξαρτήτως της ποινικής έκβασης της υπόθεσης, τονίζοντας παράλληλα ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα επιβληθούν πρόστιμα με βάση το νόμο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.

«Οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί οι δικές τους εταιρείες είναι πρωταθλητές της διαφθοράς σε όλο τον κοσμο», είχε πει μεταξύ άλλων.