Πέμπτη 9 Απριλίου 2020
x

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΤΑΓΙΑΝΙ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Στην επιστολή διαμαρτυρτίας ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ χαρακτηρίζει απαράδεκτο να φιλοξενούνται τέτοιες εκδηλώσεις στο ΕΚ.

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι απέστειλε ο επικεφαλής της ΚΟ των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης για εκδήλωση που διοργανώθηκε σε αίθουσα του ΕΚ σε συνεργασία με τη λεγόμενη «Ένωση Τούρκων της Δυτικής Θράκης» υπό την αιγίδα του Ισπανού ευρωβουλευτή των Πρασίνων Josep-Maria Terricabras, με θέμα «τα προβλήματα στην εκπαίδευση των λεγόμενων "Τούρκων της Δυτικής Θράκης"».

Με την επιστολή του ο κ. Κεφαλογιάννης αφού επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο να φιλοξενούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδηλώσεις που αμφισβητούν ευθέως την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος μίας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητά από τον πρόεδρο Ταγιάνι να καταδικάσει απερίφραστα τη συγκεκριμένη εκδήλωση και να μην επιτρέψει στο μέλλον τέτοιας μορφής εκδηλώσεις. «Εκδηλώσεις που προσβάλλουν τις Αρχές και τις Αξίες του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και πληγώνουν το κύρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  Εκδηλώσεις που δυσφημούν την Ελλάδα και δίνουν άλλοθι σε διεκδικήσεις ανύπαρκτων μειονοτήτων» επισημαίνει στην επιστολή του.

Τονίζει, επίσης ότι στην Ελλάδα σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης δεν υφίσταται καμία «Τουρκική μειονότητα» αλλά μόνο θρησκευτική μειονότητα Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, ενώ στηλιτεύει το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση χρησιμοποιήθηκε το έμβλημα της λεγόμενης «τουρκικής ένωσης» στο οποίο αποτυπώνεται η Ελληνική Θράκη, βαμμένη πράσινη και αποκομμένη από τον Ελληνικό κορμό.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης καταδικάζει με την επιστολή του τις «απαράδεκτες αναφορές που έγιναν από τους ομιλητές της εκδήλωσης περί δήθεν ύπαρξης "μακεδονικής και αλβανικής μειονότητας τσάμηδων" στην Ελλάδα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ