Skip to main content

Επιστολή Μανδαλιανού σε Χρυσοχοΐδη για την αστυνόμευση σε Κορδελιό-Εύοσμο

Ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου ζητά την άμεση κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν σε έμψυχο δυναμικό και μηχανοκίνητο εξοπλισμό.

Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απέστειλε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός με αίτημα την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. Παράλληλα είχε συνάντηση και με τον επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Λάζαρο Μαυρόπουλο και τους Διευθυντές των Τμημάτων, προκειμένου να συζητηθούν επιπλέον μέτρα αστυνόμευσης στον δήμο.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τον υπουργό την άμεση κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν σε έμψυχο δυναμικό και μηχανοκίνητο εξοπλισμό στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, αλλά και στην ΓΑΔΘ, με την οποία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, υπάρχει αγαστή συνεργασία και δεν παύει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πάταξη του προβλήματος της εγκληματικότητας. Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία επιδείνωση σε περιστατικά βίας και ανομίας, με αποκορύφωμα τη δράση συμμοριών ανηλίκων, με επιθέσεις σε συνομηλίκους τους, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό στην κοινωνία.

Περισσότεροι και αυστηρότεροι έλεγχοι είναι το ζητούμενο για να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας ανάμεσα σε γονείς και μαθητές και φυσικά τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι έπειτα από μία περίοδο κρίσης λόγω του παρατεταμένου lockdown αδημονούν να επιστρέψει η αγορά σε κανονικού ρυθμούς και να αποκατασταθεί η ηρεμία και η δημόσια τάξη στην περιοχή.

Στην επιστολή προς τον κ. Χρυσοχοΐδη ο δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ζητώ την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να αυξηθεί η μόνιμη δύναμη (οργανικές θέσεις) των Τμημάτων Ασφαλείας και Τάξης του Κορδελιού- Ευόσμου και να προστεθούν στη δύναμη του και άλλα περιπολικά.

Σας ενημερώνω μάλιστα ότι ο δήμος θα ξεκινήσει διαδικασία αγοράς και δωρεάς δυο περιπολικών αυτοκινήτων και δυο μοτοσικλετών αστυνόμευσης στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ζητούμε τουλάχιστον έξι πεζές περιπολίες σε 24ωρη βάρδια, άμεση προκήρυξη θέσεων Δημοτικών Αστυνόμων και νέα νομοθεσία για την προσαρμογή της Δημοτικής Αστυνομίας στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ζητούμε αυστηρούς καθημερινούς ελέγχους ώστε να αποτραπεί η δράση των εγκληματικών στοιχείων».

Αναφορικά με το θέμα ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου τόνισε: «Η εγκληματικότητα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπως συμβαίνει με όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η μάχη για την πάταξη της εγκληματικότητας είναι μία διαρκής μάχη, που δίνουμε από κοινού με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και τη ΓΑΔΘ με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Είναι γεγονός ότι η έλλειψη προσωπικού και μέσων δυσχεραίνουν το έργο της αστυνομίας, γι αυτό και έχει ξεκινήσει μία στενή επικοινωνία με το Υπουργείο προκειμένου να βρεθούν λύσεις».