Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
x

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΕΑ

Για την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των ΑμεΑ έστειλε επιστολή σε όλους τους δήμαρχους της χώρας ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αναφορά πεπραγμένων, τι πράττει ο κάθε δήμος για την εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σχετική επιστολή απέστειλε σε όλους τους δημάρχους της χώρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, μετά από σχετική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, για την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των ΑμεΑ. Στην επιστολή του, ο κ. Παπαστεργίου, τους επισημαίνει ότι σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών αλλά τον Ν.4488/2017 άρθρο 71, αποτελεί «Σημείο Αναφοράς» η έδρα κάθε Δήμου για τα άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ).

Σύμφωνα με τα παραπάνω, σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο κάθε δήμαρχος έχει οριστεί να παρακολουθεί την εφαρμογή της σχετικής Σύμβασης του ΟΗΕ, σε τοπικό επίπεδο. Επίσης στην επιστολή του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί τους δημάρχους να μεταβιβάσουν τις αρμοδιότητες σε οργανική μονάδα επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης ή Τμήματος του Δήμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ