Κυριακή 21 Ιουλίου 2019
x

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Ερωτηματικά για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των περιφερειών της χώρας θέτει, με επιστολή του στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, με αφορμή το υπό

Ερωτηματικά για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των περιφερειών της χώρας θέτει, με επιστολή του στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Καλλικράτης».

«Πώς θα διοικηθεί η περιφέρεια, όταν για κάθε νομό προβλέπεται ένας τοπικός αντιπεριφερειάρχης και έτερον ουδέν, την ώρα που σήμερα ο αντίστοιχος νομάρχης έχει 5-6 αντινομάρχες και πλειάδα εντεταλμένων συμβούλων που προΐστανται των υπηρεσιών κι όμως παρά ταύτα οι υπηρεσίες συχνά υπολειτουργούν;», σημειώνει ο νομάρχης.

«Θεωρώ αυτονόητο ότι θα προβλεφθεί ικανός αριθμός εντεταλμένων συμβούλων για κάθε νομό, οι οποίοι βεβαίως θα ορίζονται από τον περιφερειάρχη με ετήσια θητεία για να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών», προσθέτει.

Τέλος, ο κ. Ψωμιάδης επαναλαμβάνει την πρότασή του για απόσυρση του νομοσχεδίου και εφαρμογή του «Καλλικράτη» σε τέσσερα χρόνια, ώστε, στο μεταξύ, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και προσαρμογές.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ