Skip to main content

Επιστολή Ψωμιάδη σε Μπατζελή για τα αρδευτικά δίκτυα του Αξιού

Ζητεί την επίλυση των προβλημάτων στη χρηματοδότηση του έργου ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων του ποταμού Αξιού.
Επιστολή στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, με αφορμή τα προβλήματα στη χρηματοδότηση του έργου ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων του ποταμού Αξιού απέστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Στην επιστολή ο κ. Ψωμιάδης ζητά την ομαλή χρηματοδότηση του έργου με τελικό στόχο την ολοκλήρωσή του για την εξυπηρέτηση των αγροτών, την εξοικονόμηση νερού και προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας.

«Το έργο είναι ζωτικού χαρακτήρα για τον αγροτικό κόσμο του νομού μας και θα είναι ντροπή να διακοπεί. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος του αγροτικού κόσμου που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την κρατική ολιγωρία. Δεν μπορεί να ανεχτεί πισωγυρίσματα σε έργα υποδομής που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίες», τονίζεται στην επιστολή.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το έργο της ανακαίνισης και του εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων του ποταμού Αξιού προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ εντάχθηκε το 2008 στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης2007-2013. Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η Π. Κ. Μακεδονίας.

Το έργο σήμερα έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 60% και ήδη έχουν γίνει πληρωμές. Εκκρεμούν όμως πιστοποιήσεις για πληρωμή ύψους 4.150.000 ευρώ για τα οποία το υπουργείο ενέκρινε πιστώσεις μόλις 940.000 ευρώ.

Ο εργολάβος έχει ήδη διακόψει τις εργασίες.