Skip to main content

Επιστολή σε δημότες για να επισκευάσουν τα πεζοδρόμια στέλνει ο δήμος

Ραβασάκια σε 450 δημότες για τα πεζοδρόμια έστειλε ο Δ. Θεσσαλονίκης, καλώντας τους να προχωρήσουν σε επισκευή, διαφορετικά θα πληρώσουν πρόστιμο

Ραβασάκια σε 450 δημότες για τα πεζοδρόμια έστειλε ο δήμος Θεσσαλονίκης, καλώντας τους να προχωρήσουν στην επισκευή τους, διαφορετικά θα πληρώσουν πρόστιμο ύψους 800 ευρώ.

Στις επιστολές που στέλνει ο δήμος κυρίως στους ιδιοκτήτες κατοικιών τους ενημερώνει ότι πρέπει να συντηρήσουν το πεζοδρόμιό που είναι μπροστά από τα σπίτια τους, βάσει της νομοθεσίας. Τους δίνει μάλιστα χρονικό περιθώριο τριών μηνών για να κάνουν τις εργασίες που είναι απαραίτητες.

Πριν την αποστολή των ειδοποιητηρίων, οι επόπτες καθαριότητας εντοπίζουν τα σημεία που έχουν πρόβλημα και χρήζουν συντήρησης. Έπειτα αφού ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία στέλνεται η επιστολή με την υπογραφή του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάση Παππά. «Είναι αρμοδιότητα των πολιτών να φτιάξουν τα πεζοδρόμιά τους» ξεκαθάρισε ο κ. Παππάς.

Σύμφωνα πάντως με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, ήδη το 30% από αυτούς στους οποίους έχει σταλεί ειδοποιητήριο έχει ανταποκριθεί και έχει προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες, ενώ το 10% έχει πάρει μάλιστα και άδεια από τον δήμο.