Skip to main content

Επιστολή Χριστόφια στον γγ του ΟΗΕ

Ο Κύπριος πρόεδρος Δ. Χριστόφιας έστειλε επιστολή στο γ.γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, με την οποία ζητά διασαφήνιση αναφορικά με τα θέματα, που θα τεθούν, στην κοινή συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του γενικού
Ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας έστειλε επιστολή στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, με την οποία ζητά διασαφήνιση αναφορικά με τα θέματα, που θα τεθούν, στην κοινή συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του γενικού γραμματέα και του Τουρκοκυπρίου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στις 18 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η επιστολή η διασαφήνιση ζητείται για να προετοιμαστεί κατάλληλα η ελληνοκυπριακή πλευρά και για να είναι η συνάντηση παραγωγική, όπως επιθυμεί η Λευκωσία.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι από τις μέχρι στιγμής προφορικές διαβεβαιώσεις των Ηνωμένων Εθνών, προκύπτει ότι θα γίνει μια γενική ανασκόπηση της τρέχουσας προσπάθειας στο Κυπριακό, ενώ θα αναζητηθούν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων που παρουσιάζονται για να προχωρήσει η διαπραγματευτική διαδικασία.

Ωστόσο, στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι να λάβει γραπτή διαβεβαίωση για τις ακριβείς προθέσεις των Ηνωμένων Εθνών μέσα από την απαντητική επιστολή του Μπαν Κι Μουν.

Επίσης, σύμφωνα με το ΡΙΚ στην επιστολή του ο Κύπριος πρόεδρος κάνει αναφορά στις προτάσεις του και κυρίως στη διασύνδεση της διαπραγμάτευσης της πτυχής του εδαφικού με αυτή του περιουσιακού.