Skip to main content

Επιστρατεύονται διμοιρίες ΜΑΤ από Θεσσαλονίκη για το Βόλος-ΠΑΟ - Οργή συνδικαλιστών

Η απόφαση Μπέου για ανοιχτή πρόσκληση στους οπαδούς του Παναθηναϊκού στον Βόλο έχει οδηγήσει στην έκτακτη μετακίνηση διμοιριών από Θεσσαλονίκη.

Σφοδρότατες είναι οι αντιδράσεις συνδικαλιστών  της ΕΛΑΣ μετά την απόφαση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος και δημάρχου της θεσσαλικής πόλης Αχιλλέα Μπέου να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους φίλους του τριφυλλιού για τον αγώνα Βόλος - Παναθηναϊκός.

Οι ανάγκες αστυνόμευσης όπως είναι λογικό είναι πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα να ζητηθεί ενίσχυση της Μαγνησίας με τέσσερις διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, λόγω του τριημέρου η πόλη του Βόλου δεν έχει διαθέσιμο κατάλυμα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που θα μεταφερθούν εκεί για τον αγώνα να πρέπει να επιστρέψουν αυθημερόν.

«Το Σάββατο , εν μέσω εορταστικού τριημέρου, που όλοι οι πολίτες θα βρίσκονται επί των πλείστων με τις οικογένειές τους ,100 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσουν πρωινές ώρες με κατεύθυνση τον Βόλο, για έναν αγώνα που θα διεξαχθεί στις 19:30 ώρα του Σαββάτου και θα έχουν απευθείας επιστροφή στην έδρα της Υπηρεσίας τους, αργά τα ξημερώματα. Δηλαδή όπως προκύπτει, οι Αστυνομικοί θα εργαστούν 15 και πλέον συνεχόμενες ώρες για την διεξαγωγή της εν λόγω αθλητικής αναμέτρησης, καταστρατηγώντας τα προβλεπόμενα για τις μετακινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων», επισημαίνει η ΕΑΥΘ.

Παράλληλα επισημαίνεται η ακαταλληλλότητα του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπου το 2017 σημειώθηκαν σοβαρότατα επεισόδια στον αγώνα του τελικού Κυπέλλου ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. «Μιλάμε για ένα γήπεδο που είναι κυριολεκτικά «ξέφραγο αμπέλι» και στο οποίο συχνά πυκνά στο παρελθόν, οι μαζικές μετακινήσεις φιλάθλων έχουν οδηγήσει σε σοβαρότατα επεισόδια», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
    
Η ταλαιπωρία των αστυνομικών από τη Θεσσαλονίκη θα είναι μεγάλη, αφού  θα ξεκινήσουν πρωινές ώρες με κατεύθυνση τον Βόλο, για έναν αγώνα που θα διεξαχθεί στις 19:30 ώρα του Σαββάτου και θα έχουν απευθείας επιστροφή στην έδρα της Υπηρεσίας τους, αργά τα ξημερώματα.

«Όπως προκύπτει, οι Αστυνομικοί θα εργαστούν 15 και πλέον συνεχόμενες ώρες για την διεξαγωγή της εν λόγω αθλητικής αναμέτρησης, καταστρατηγώντας τα προβλεπόμενα για τις μετακινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων», σημειώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Παράλληλα η ΕΑΥΘ καλεί την πολιτική ηγεσία εάν και εφόσον, δεν εξασφαλιστεί η ομαλή και προβλεπόμενη μετάβαση των διμοιριών, που συμπεριλαμβάνει και την διαμονή αυτών, να αναβληθεί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιρικός αγώνας.

«Σε αντίθετη περίπτωση, θα είστε οι μόνοι αποκλειστικά υπεύθυνοι, για την καταστρατήγηση των προβλεπόμενων διατάξεων καθώς και για τους κινδύνους που θα τεθούν οι συνάδελφοί μας», καταλήγει.