Skip to main content

Επιστρέφει το περίπτερο της ΕΛΑΣ στη ΔΕΘ

Με έκθεμα αφιερωμένο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επιστρέφει, μετά από τριετή απουσία λόγω κρίσης, το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στην 79η ΔΕΘ.

του Μάρκου Γεωργίου

Ύστερα από τριετή απουσία, λόγω της οικονομικής κρίσης, η ΕΛΑΣ ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει το εκθεσιακό περίπτερο της στην 79η ΔΕΘ.

Κατά παράδοση, κάθε χρόνο δίνεται βαρύτητα σε μια συγκεκριμένη υπηρεσία με επιτυχή δράση, ενώ φέτος θα υπάρχει έκθεμα αφιερωμένο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος.

Μέσα στο περίπτερο θα δημιουργηθεί ένα διαδραστικό πεδίο και θα στηθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Αξιωματικός της ΕΛΑΣ θα εξηγεί στους επισκέπτες την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος και τους κινδύνους του Ίντερνετ, για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας απτά παραδείγματα. Με τη χρήση του υπολογιστή ο κάθε  ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται και πρακτικά για τις παγίδες που κρύβει το διαδίκτυο.

Στον εξωτερικό χώρο, δίπλα στη νότια είσοδο της ΔΕΘ, δημιουργείται ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για την πρακτική παρουσίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κυρίως στους μικρούς φίλους της αστυνομίας που θα επισκεφτούν το περίπτερο. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να είναι όλα έτοιμα στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ. Αναμενόμενη είναι η επίσκεψη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Την τριετία 2011-2013, το περίπτερο δεν λειτούργησε, λόγω της οικονομικής κρίσης. Την πρώτη χρονιά, στο πλαίσιο των περικοπών αποφασίστηκε τα δύο σώματα ασφαλείας (ΕΛΑΣ και ΠΥ) να μην έχουν δικά τους σταντς, στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ η απόφαση ελήφθη εκτάκτως και οι προσκλήσεις που είχαν ήδη αποσταλεί ακυρώθηκαν. Τα επόμενα δύο χρόνια η ΕΛΑΣ ενίσχυσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ποσά που θα διέθετε για τη λειτουργία εκθεσιακού περιπτέρου της στις 77η και 78η ΔΕΘ.