Skip to main content

«IRONMAN 70.3»: Επιστρέφει στο Costa Navarino ο μεγαλύτερος αγώνας τριάθλου στον κόσμο

Στον αγώνα συμμετέχουν 1.300 αθλητές από 63 χώρες, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν 1.9 χλμ. κολύμπι, 90,1 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ τρέξιμο.

Επιστρέφει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 στο Costa Navarino το IRONMAN 70.3 Greece.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό μονοήμερο αγώνα τρίαθλου στον κόσμο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στη χώρα μας, στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino και το ευρύτερο μεσογειακό τοπίο της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Στον αγώνα συμμετέχουν 1.300 αθλητές από 63 χώρες, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν 1.9 χλμ. κολύμπι, 90,1 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ τρέξιμο, όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Αθλητές κάθε εθνικότητας και κάθε ηλικίας από 19 έως 73 ετών, επισκέπτες, συνοδοί, θεατές και εθελοντές θα βρεθούν στην Μεσσηνιακή Γη για να επικροτήσουν τη δύναμη ψυχής και το κουράγιο όλων των συμμετεχόντων που θα αποδείξουν ότι «τα πάντα είναι δυνατά» (“Anything is Possible”).

Ο διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης του IRONMAN 70.3, κ. Θανάσης Παπαδημητρίου τόνισε: «Εύχομαι οι προσπάθειες των τελευταίων μηνών και της σκληρής δουλειάς για την άρτια διεξαγωγή μιας τόσο εντυπωσιακής διοργάνωσης να αποζημιώσουν όλους όσους θα συμμετέχουν, εμπλουτίζοντας με μια ακόμη αξιομνημόνευτη εμπειρία την ζωή τους». Από την πλευρά του ο διευθυντής αγώνα του IRONMAN 70.3, κ. Mike Αργύρης σημείωσε: «Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους δούλεψαν με πίστη και αφοσίωση για να μπορέσουν οι αθλητές, οι οποίοι είναι πρότυπα, να σταθούν με θάρρος στην γραμμή της εκκίνησης».

Όπως αναφέρεται, ο πρόλογος του IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία το 2019. 1.500 αθλητές από 61 χώρες, 800 εθελοντές που συμμετείχαν με ενθουσιασμό και περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες, τοποθέτησαν τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και ολόκληρη την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων. Το IRONMAN Greece ανέβασε τον πήχη ψηλά, με υπόσχεση να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου αγώνα στην Ευρώπη και να επιστρέψει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά από μια δύσκολη χρονιά, η ανυπομονησία όλων των αθλητών να βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης είναι μεγάλη και γι’ αυτό η διοργάνωση υπόσχεται έναν αγώνα γεμάτο συγκινήσεις. Οι αθλητές που θα αγωνιστούν σε αυτό το μαγευτικό φυσικό τοπίο, θα ζήσουν μία μοναδική τριαθλητική εμπειρία αλλά και το κοινό που θα παρακολουθήσει αυτήν τη μεγαλειώδη προσπάθεια θα νιώσει τον ρυθμό του ξεχωριστού αυτού τριάθλου.

Το IRONMAN ξεκίνησε στο Waikiki της Χαβάης πριν από 41 χρόνια. Σήμερα, είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα ιδιωτικά αθλητικά brands στον κόσμο και έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία διοργάνωση τριάθλου παγκοσμίως με παρουσία σε περισσότερες από 55 χώρες με περισσότερες από 200 διοργανώσεις. Διαθέτει πιστό κοινό με περισσότερους από 1.000.000 ενεργούς αθλητές και 5.500.000 θεατές σε όλον τον κόσμο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μαθαίνουν άμεσα νέα και ανακοινώσεις στα κανάλια επικοινωνίας της διοργάνωσης:

Website: https://www.ironman.com/im703-greece
Facebook: https://www.facebook.com/IM703Greece
Instagram: https://www.instagram.com/ironman_greece/
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ), των Δήμων Πύλου-Νέστορος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (Ε.Ο.Μ.Ο.Π.).