Skip to main content

Επιστρέφει μετά από 32 χρόνια στη Super League 2 ο Μακεδονικός Νεαπόλεως

Η ομάδα του Γιώργου Αμανατίδη από τη Θεσσαλονίκη πήρε το εισιτήριο για τη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία μετά από 32 ολόκληρα χρόνια

Την άνοδό του στη Super League 2 πανηγυρίζει η ιστορική ομάδα του Μακεδονικού Νεαπόλεως μετά το ισόπαλο 2-2 με τον ΠΑΟ Ρουφ εκτός έδρας στο πλαίσιο της έβδομης και τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου στη δεύτερη κατηγορία.

Η ομάδα του Γιώργου Αμανατίδη πήρε το εισιτήριο για τη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία μετά από 32 ολόκληρα χρόνια.

Ο αγώνας

Ο Μακεδονικός αιφνιδίασε τους Αθηναίους σκοράροντας στο 18ο λεπτό με τον Γαρύφαλλο για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν και να βρουν αποθέματα για την επιστροφή τους στο παιχνίδι, μιας και η νίκη αποτελούσε μονόδρομο για την «Αούστρια». Στο 38ο λεπτό, ο Χατζηλάμπρος έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, γύρισε την μπάλα παράλληλα και ο Νητσάκης ευστόχησε σε κοντινή προβολή για την ισοφάριση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Ισίδωρου Σταυριανού επιδίωξε να φτάσει στην ανατροπή παίζοντας πολύ δυναμικά και χάνοντας διαδοχικές ευκαιρίες, πρώτα δις με τον Νητσάκη και έπειτα με τον Ψυχογιό.

Όμως, ο αρχηγός του Μακεδονίκου, Γαρύφαλλος, στο 83′, με φανταστική λόμπαπέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και πέμπτο συνολικά φέτος, γράφοντας το 1-2 και με ομάδα και κερκίδα να ξεσπούν σε έντονους από κοινού πανηγυρισμούς. Στο 90′, ο Φιλιμέγκας ισοφάρισε εκ νέου για τον ΠΑΟ Ρουφ. Το τελικό 2-2 έστειλε τον Μακεδονικό στη Super League 2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟ Ρουφ (Σταυριανός): Κουνάδης, Βενάρδος, Κατσούλης (40′ λ.τ Ψυχογιός), Οικονομόπουλος, Γκιοατά, Αλεξίου, Νητσάκης, Χατζηλάμπρος, Μάντζιος, Καλλέργης (81′ Φιλιμέγκας), Νατσιόπουλος (81′ Λαθούρης).

Μακεδονικός (Αμανατίδης): Γουναρίδης, Χατζηκωνσταντίνου (68′ Ουζούνογλου), Χασάνογλου, Τσιαμπάζης (61′ Ζαννάκης), Σαραγιώτης, Βασιλείου, Μπρατσιάνι (90′ Γουνόπουλος), Γαρύφαλλος, Τσουκάνης, Λάλκοβιτς (61′ Καράμπελας), Τοπούζης.