Skip to main content

Επιστρέφονται στον δήμο Νέας Προποντίδας τα οικόπεδα του ΤΕΙ Μουδανιών

Μετά από νομικές ενέργειες του δήμου επιτεύχθηκε η λύση του χρησιδανείου και η επιστροφή του κτηρίου που στεγάζονταν οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ.

Επέστρεψαν στην κυριότητα του δήμου Νέας Προποντίδας τα οικόπεδα, που είχαν παραχωρηθεί, προκειμένου να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις και εργαστήρια για το ΤΕΙ Ιχθυοκαλλιέργειας. Μετά από νομικές ενέργειες και κινήσεις της Δημοτικής Αρχής αρχικά επιτεύχθηκε η λύση του χρησιδανείου και η επιστροφή του κτηρίου, που στεγάζονταν οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, στην κυριότητα του δήμου.

Τότε με το υπ’ αριθμ. 41/28-12-2020 πρακτικό της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος έγινε δεκτό το αίτημα για επιστροφή του κτηρίου, αλλά απορρίφθηκε το αίτημα για επιστροφή των δωρισθέντων οικοπέδων. Σε δηλώσεις του την ίδια ημέρα της υπογραφής της λύσης του χρησιδανείου, ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς είχε καταστήσει σαφές ότι ο δήμος δεν θα εγκατέλειπε την προσπάθεια για επιστροφή της κυριότητας των οικοπέδων.

Ακολουθώντας εκ νέου νομικές διαδικασίες με την 73/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίζεται τελικώς η αυτοδίκαιη λύση της δωρεάς και ακύρωση της παραχώρησης και μεταβίβασης των οικοπέδων του 04 ΟΤ, του 06 ΟΤ περιοχής Αλμύρας και τμήματος του 712 αγροτεμαχίου Ν. Μουδανιών, που έγινε από τον τότε Δήμο Ν. Μουδανιών στο πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκη και νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας με πράξη δωρεάς.