Skip to main content

Επιστρέφουν από αύριο στα σχολεία τα σχολικά γεύματα στον δήμο Νεάπολης Συκεών

Επιστολή από τον ΟΠΕΚΑ προς τον Σίμο Δανιηλίδη για την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών - Συνεχίζονται τα σχολικά γεύματα σε 4.500 μαθητές

Την επιστροφή των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε ο δήμος Νεάπολης Συκεών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα της στέρησης των γευμάτων σε 185.000 μαθητών της χώρας, καθώς το πρόγραμμα έληξε στις 28 Φεβρουαρίου.

Εστάλει επιστολή από τον ΟΠΕΚΑ προς τον Σίμο Δανιηλίδη (41134/8.3.2021) για την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών. Σύμφωνα με αυτές, όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ το αποτέλεσμα είναι να «έχουμε ήδη προχωρήσει σε συμβασιοποίηση των εγκριθέντων τμημάτων», στα οποία ανήκει και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

«Πρόκειται για μια μεγάλη δικαίωση των πρωτοβουλιών μας καθώς ότι υπεύθυνοι κατάλαβαν ότι η γραφειοκρατία δεν μπορεί να καταδικάσει σε στέρηση των κρίσιμων σχολικών γευμάτων από τα χιλιάδες παιδιά ανά την επικράτεια που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Η επίσπευση των διαδικασιών, που μπορούσε να υπάρξει έγκαιρα χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα από την παροχή σχολικών γευμάτων, θα μπορούσε να γίνει πολύ νωρίτερα. Και σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η έλλειψη ενός μόνιμου σχεδιασμού που θα λύνει άπαξ δια παντός το πρόβλημα. Ελπίζουμε στο άμεσο προσεχές μέλλον να μην ξαναϋπάρξει τέτοια ολιγωρία», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδη.

Να σημειωθεί ότι το ευαίσθητο και κρίσιμο πρόγραμμα αφορά σε 4.500 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στους οποίους θα συνεχισθεί, όπως αναφέρει ο δήμος, από μεθαύριο, Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, η παροχή των σχολικών γευμάτων.