Skip to main content

Επιστρέφουν στον Δ. Θεσσαλονίκης τα τέσσερα κτήρια του Α΄Προβλήτα

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήριος Θεοφάνης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης αποδόθηκαν και επίσημα σήμερα τέσσερα κτήρια του Α' Προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης με την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής μεταξύ της ΟΛΘ ΑΕ και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την Αποθήκη Δ΄, την κατοικία του υπολιμενάρχη, τον βρεφονηπιακό σταθμό και το κτήριο της Ναυτικής Διοίκησης Β.Αιγαίου

Τα τέσσερα κτήρια, τα οποία επιστρέφουν και πάλι στον δήμο Θεσσαλονίκης, είχαν παραχωρηθεί στο λιμάνι επί Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήριος Θεοφάνης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως αναφέρθηκε στην τελετή, η παραχώρηση των κτηρίων, που προβλεπόταν και από τη σύμβαση παραχώρησης, επιβεβαιώνει τη στενή και άρρηκτη σχέση του λιμανιού με την πόλη και τους Θεσσαλονικείς.

Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο πρύτανης ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, καθώς ο δήμος θα παραχωρήσει το κτήριο Ναυτικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο προκειμένου να στεγαστεί εκεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Όπως τόνισε ο κ.Μήτκας. σε πρώτη φάση το κτήριο θα φιλοξενήσει περιοδικές εκθέσεις, ενδεχομένως και από τον επόμενο μήνα διότι υπάρχουν οι συλλογές, ενώ εν ευθέτω χρόνω θα διαμορφωθεί σε Μουσείο.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση υπογραφής του πρωτοκόλλου, ο δήμος θα προσπαθήσει να λειτουργήσει ξανά ο βρεφονηπιακός σταθμός.

Σημειώνεται ότι ο τρόπος διαχείρισης των κτηρίων θα καθοριστεί σε νέα συνάντηση μεταξύ του δήμου και της διοίκησης του ΟΛΘ.