Skip to main content

Επιστροφή στα θετικά πρόσημα σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη συνεχίζοντας την πορεία που διαγράφουν τις τελευταίες εβδομάδες στηριζόμενες στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί.
Επιστροφή στα θετικά πρόσημα σημειώθηκε την Τρίτη στα σημαντικότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης και στους δείκτες της Νέας Υόρκης, καθώς παραμένει το θετικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι τιμές των εμπορευμάτων ενίσχυσαν τους δείκτες συνολικά, ενώ στην τόνωση βοήθησαν οι θετικές προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία, καθώς οι εκτιμήσεις της Asian Development Bank προβλέπουν μεγέθυνση του Ιταλικού ΑΕΠ κατά 0,7% το 2010 και ενίσχυση 0,4% του Ελβετικού την ίδια χρονιά.

Ανεβασμένες οι τιμές των τραπεζών με τις Banco Santander, Credit Agricole, Credit Suisse, Commerzbank και Deutsche Bank να κλείνουν ενισχυμένες. Ακόμα οι τιμές των εμπορευμάτων, επηρεασμένες από την κίνηση του δολαρίου, ανέβασαν τις τιμές των μετοχών των εταιριών πετρελαίου και των μετάλλων με τις ενεργειακές BP, Royal Dutch Shell και Total και τις εταιρείες μετάλλων Eurasian Natural Resources Corporation, Rio Tinto και Xstrata να κλείνουν με άνοδο.

Ειδικότερα στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.142,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,16%, στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε 0,72% κλείνοντας στις 5.709,38 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 3.823,52 μονάδες με άνοδο 0,3%.

Στην άλλη άκρη του Αλλαντικού ενισχύθηκαν τόσο οι μετοχές των τραπεζών, με τις Bank of America, JPMorgan, Citigroup και CIT Group να κλείνουν με θετικό πρόσημο, όσο και οι μετοχές των εταιριών ενέργειας και μετάλλων, με τις Exxon Mobil, Newmont Mining, Caterpillar και US Steel να κλείνουν με άνοδο.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,52% στις 9.829,87 μονάδες, ο Nasdaq έκλεισε στις 2.146,30 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,39% και ο S&P σημείωσε άνοδο 0,66% κλείνοντας στις 1.071,66 μονάδες.