Skip to main content

Επιστροφή στην κανονικότητα από Δευτέρα για τους δημοτικούς συμβούλους του Δ. Θεσσαλονίκης

Δια ζώσης θα πραγματοποιούνται πλέον οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης - Πρώτη συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα.

Επιστροφή στην κανονικότητα μετά από πάνω από δύο χρόνια για το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Την ερχόμενη Δευτέρα το Σώμα θα συνεδριάσει δια ζώσης για πρώτη φορά μετά από τον Μάρτιο του 2020 όταν και είχαν διακοπεί οι συνεδριάσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πλέον όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στον πρώτο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου. Δεν θα έχουν τη δυνατότητα, όπως γινόταν έως τις αρχές Ιουνίου, να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση και μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς έχει ήδη αποσταλεί η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για την επιστροφή στις δια ζώσης συνεδριάσεις.

Έως την προηγούμενη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν εμβολιασμένοι ή είχαν νοσήσει, μπορούσαν από τον Σεπτέμβριο του 2021 να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με μέτρα και αποστάσεις.

Ωστόσο, οι περισσότεροι είχαν επιλέξει να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης. Εκτός από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Λεκάκη, στην αίθουσα προσέρχονταν αντιδήμαρχοι, οι περισσότεροι επικεφαλής των παρατάξεων και ένας μικρός αριθμός δημοτικών συμβούλων.

Βέβαια, η χρονική στιγμή που οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κληθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα ως προς τα καθήκοντά τους συμπίπτει με τη νέα έξαρση της πανδημίας και την αύξηση κρουσμάτων εδώ και λίγο καιρό. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι δημοτικοί σύμβουλοι θα προσκληθεί να συμμετάσχουν και να αποφασίσουν για 33 θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Εκτός από τη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας θα ακολουθήσει άλλη μια, εντός του Ιουλίου, και έπειτα υπάρξει διακοπή για την καλοκαιρινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Φεβρουαρίου του 2020 από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης είχε περάσει το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που είχε εντοπιστεί στη χώρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς ειδικά τότε η Covid-19 ήταν ακόμα ένας άγνωστος, αόρατος εχθρός για τη δημόσια υγεία. Έκτοτε και μετά από μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κανονικά, ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις δια περιφοράς και στη συνέχεια μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2021 διεξάγονταν υβριδικά, δηλαδή και δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης.