Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με μάσκα και αποστάσεις οι επιβάτες στον ΟΑΣΘ (φωτο)

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για την είσοδο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και των ΚΤΕΛ που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο στον νομό Θεσσαλονίκης.

Με τα απαραίτητα πολεμοφόδια, τις προστατευτικές μάσκες εν προκειμένω, επιστρέφουν οι Θεσσαλονίκη μερικώς στην κανονικότητα με την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για την είσοδο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και των ΚΤΕΛ που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο στον νομό Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι επιβάτες κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους, αφήνοντας κενή τη μία από τις θέσεις, ενώ και όσοι στέκονται όρθιοι φροντίζουν να μην είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Πολλοί μάλιστα φορούν και γάντια μιας χρήσης.

Η θύρα του οδηγού εξακολουθεί να παραμένει κλειστή ενώ η επιβίβαση γίνεται μόνο από την δεύτερη πόρτα ή την τρίτη αν βέβαια έχουν κατέβει πρώτα οι επιβάτες που έφτασαν στον προορισμό τους για να μην υπάρχει συνωστισμός.



Σημειώνεται ότι σε διάφορα δρομολόγια θα τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας  ένας εργαζόμενος του ΟΑΣΘ, που θα ενεργεί ως «Συνοδός γραμμής» και θα βρίσκεται στη μεσαία πόρτα του λεωφορείου ώστε να επιβλέπει αν τηρούνται τα μέτρα.