Skip to main content

Επιστροφή στην πραγματικότητα

Επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα για τον Ηρακλή μετά το χτεσινό στείρο τόσο σε γκολ αλλά και σε φάσεις παιχνίδι του Καυτατζογλείου. Γράφει ο manager Νίκος Καλπατσινίδης.

του Νίκου Καλπατσινίδη

 

Επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα για τον Ηρακλή μετά το χτεσινό στείρο τόσο σε γκολ αλλά και σε φάσεις παιχνίδι του Καυτατζογλείου. Πλέον υποχρεούται να αλλάξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αγωνιστικό πρόσωπο για να μην μπει σε περιπέτειες.

Τα πλάνα των προπονητών

Το 4-3-2-1 επέλεξε σαν σχηματισμό ο Παράσχος με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα τον Παπαστεριανό σαν αμυντικό χαφ, τον Ζερκά στην δεξιά πτέρυγα και τον Γιάκομπ στη κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη ο Αστέρας με σαφή πιο αμυντικογενή προσανατολισμό, με 2 αμυντικούς χαφ σε 4-4-1-1 με μοναδικό προωθημένο τον Παπάζογλου.

Α Ημίχρονο.

Ο Ηρακλής θέλησε να πιέσει ψηλά από την αρχή, πράγμα που είχε κάνει και με τον Πανσερραϊκό και του είχε βγει, άλλα αυτή η πίεση δεν απέφερε απολύτως τίποτα. Έδειξε μια τάση να κυκλοφορήσει την μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι του αλλά δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Αστέρας ήταν αυτός που όσο περνούσε η ώρα εκμεταλλεύτηκε την κακή εικόνα των γηπεδούχων και έφτασε να απειλήσει στην αντεπίθεση την εστία του Ελευθερόπουλου.

Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού αλλά ειδικότερα του πρώτου μέρους τα πολλά νεύρα και οι πολλές κίτρινες κάρτες πράγμα που οπωσδήποτε δεν ευνοούσε τον Ηρακλή να βρει έναν ρυθμό στο παιχνίδι του. Ο Αστέρας με καλή αμυντική λειτουργία ειδικά στον άξονα περιόρισε πάρα πολύ τα χαφ του Ηρακλή και δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει τους γηπεδούχους μακρυά από την εστία του.

Β Ημίχρονο

Μια από τα ίδια. Πόλη λίγα πράγματα, ο Ηρακλής δεν είχε ορθολογική ανάπτυξη,και μετά το 55 επιδόθηκε σε μακρινές και άστοχες μεταβιβάσεις, δείγμα της έλλειψης καθαρού μυαλού και της νευρικότητας των παικτών του. Χαρακτηριστικό είναι ότι την τελευταία μισή ώρα του παιχνιδιού δεν κατάφερε να προβληματίσει καθόλου τον Αστέρα, ο οποίος συνέχισε στην ίδια τακτική, πολύ κλειστά πίσω και ότι καταφέρει στην κόντρα. Θα περίμενε κάνεις τους πλάγιους μεσοεπιθετικούς του Ηρακλή να πάρουν πρωτοβουλίες και να επιτεθούν από τις πτέρυγες άλλα Σολτάνι και Ζερκά μάλλον δεν είχαν την ίδια άποψη και έμειναν εκτός παιχνιδιού!

Οι πάγκοι

Ο Παράσχος μετά το 70' βλέποντας ότι η ομάδα του δεν μπορεί να απειλήσει θέλησε τουλάχιστον να διαφυλάξει τα μετόπισθεν. Έτσι έβαλε το Καϊτά σαν αμυντικό χαφ και μετατόπισε στα δεξιά τον Παπαστεριανό. Ο τεχνικός του Ηρακλή προσπάθησε να δώσει ώθηση και με τον Επαλέ άλλα χωρίς αποτέλεσμα καθώς ο Καμερουνέζος δεν έχει βρει τον καλό του εαυτό όσο διάστημα είναι στον Ηρακλή.

Ο Δερμιτζάκης έστησε τον Αστέρα με εμφανή στόχο να μην χάσει και τα κατάφερε. Έλεγξε τον άξονα με επιτυχία και περιόρισε τα επιθετικά όπλα του Ηρακλή που έτσι και αλλιώς ήταν σε πολύ κακή μέρα.

MVP

Δε νομίζω ότι υπήρχε παίκτης που να ξεχώρισε στο παιχνίδι άλλα αξίζει κατά τη γνώμη μου να αναφερθώ στο Μπαστία του Αστέρα. Πολύ κάλος αμυντικός χαφ, δυνατός, με πολλά τρεξίματα στον άξονα και πολύ έξυπνο μαρκάρισμα. Γρήγορες αντιδράσεις σε όλο το παιχνίδι προσέφερε σιγουριά και κάλυψη στην άμυνα της ομάδας του. Κέρδισε κατά κράτος τα χαφ του Ηρακλή.

Συμπέρασμα

Είναι φυσιολογικό πολλές φόρες να μην έρχονται τα πράγματα έτσι όπως τα θέλεις η έτσι όπως τα έχεις σχεδιάσει άλλα δεν μπορώ να καταλάβω την νωχελικότητα και την ατολμία που επέδειξαν οι παίκτες του Ηρακλή. Χωρίς πάθος,χωρίς ποδοσφαιρικό εγωισμό, χωρίς πρωτοβουλίες είναι αδύνατον να κερδηθεί ένα παιχνίδι. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για την ομάδα να διώξει το άγχος από πάνω της άλλα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Ηρακλής ήταν από κακός έως πολύ μέτριος και έτσι δεν άξιζε κάτι καλύτερο.