Skip to main content

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη, 1-0 την Ξάνθη στο «Βικελίδης» (vid)

Με μοναδικό σκόρερ τον Μπρούνο Γκάμα με πέναλτι, οι «κιτρινόμαυροι» έκαμψαν την αντίσταση των παθητικών Ακριτών και συνεχίζουν τη μάχη για τα play-off

Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε άμεσα ο Άρης μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό επικρατώντας με το ισχνό 1-0 της Ξάνθης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 20ή αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται μόνοι στην 5η θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς.

Την επόμενη -21η- αγωνιστική, οι «κιτρινόμαυροι» θα φιλοξενηθούν από τον Παναιτωλικό, την προσεχή Κυριακή και ώρα 17:15 στο Αγρίνιο.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αντίθεση με την Ξάνθη που ήταν περισσότερο παθητική προσπαθώντας να κρατήσει το μηδέν.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία κατά τα πρώτα 45 λεπτά αλλά σημειώνεται πως οι γηπεδούχοι κινδύνευσαν στο 36' καθώς ο Κουέστα έχασε το κοντρόλ της μπάλας και αυτή έφυγε κάτω από τα πόδια του με τον Ισπανό πορτιέρε να την σταματά πριν περάσει την τελική γραμμή.

Oι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησαν στο 46' με το σουτ του Μπρούνο Γκάμα έξω από την περιοχή να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Άμπαντ ενώ στο 57' κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Σάσα από τον Μπαξεβανίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπρούνο Γκάμα και ένα λεπτό αργότερα νίκησε τον Άμπαντ σημειώνοντας το 1-0.

To συγκρότημα του Μίκαελ Ένινγκ συνέχισε να ψάχνει ένα δεύτερο τέρμα και έφτασε κοντά στο 68' καθώς το σουτ του Φετφατζίδη μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Άμπαντ ενώ στο 87' ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε φάουλ και ο Ντιγκινί έπιασε κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ισπανού τερματοφύλακα.

Σημειώνεται πως οι Θρακιώτες έχασαν πολύ καλή φάση για να ισοφαρίσουν από το πουθενά όταν στο 88' ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπαξεβανίδη ενώ η τελευταία καλή στιγμή του ματς ανήκε στους Θεσσαλονικείς καθώς στο 90' + 4', ο Ντιγκινί εξαπέλυσε σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Άμπαντ απέκρουσε τη μπάλα.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ρος, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια (Μπα 90' + 2'), Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (Ντιγκινί 54'), Λάρσον (Μαρτίνες 85').

Ξάνθη (Παράσχος): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σόσα, Τερκί, Κοβάτσεβιτς (Ντε Αμορίμ 81'), Τζουρίτσκοβιτς, Φασίδης (Στάρτζεον 63'), Φοσέ (Εντουάρντο 59'), Κάστρο.