Skip to main content

Επίσχεση ειδικευόμενων στο Νοσοκομείο Καβάλας

Εξήντα ειδικευόμενοι γιατροί του Γεν. Νοσοκομείου Καβάλας προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, καθώς παραμένουν απλήρωτες οι εφημερίες τους από τον περασμένο Ιανουάριο.
Την επίσχεση εργασίας, ως μέσο πίεσης, επέλεξαν εξήντα ειδικευόμενοι γιατροί του Γεν. Νοσοκομείου Καβάλας, προκειμένου να διεκδικήσουν τις απλήρωτες εφημερίες τους από τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι ειδικευόμενοι αποφάσισαν να απόσχουν από τα τακτικά ιατρεία και αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα προχωρήσουν σε αποχή και από τις εφημερίες – πράγμα που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Πριν από μερικές εβδομάδες οι ειδικευόμενοι γιατροί είχαν προσπαθήσει να προσελκύσουν τη συμπαράσταση και των υπόλοιπων συναδέλφων τους στο Νοσοκομείο Καβάλας, προκειμένου να προχωρήσουν από κοινού σε γενική κινητοποίηση, όμως δεν βρήκαν την ανάλογη ανταπόκριση, γι’ αυτό κι από χθες προχώρησαν μόνοι τους στην επίσχεση εργασίας, επιζητώντας άμεσα συνάντηση με το νέο διοικητή του νοσοκομείου, Σάββα Κοσμίδη.