Skip to main content

Επιτεύχθηκε συμβιβασμός Τουρκίας με Σουηδία και Φινλανδία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Στο περιθώριο της Συνόδου στη Μαδρίτη, τα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι υπήρξε συμβιβασμός Σουηδίας και Φινλανδίας με την Άγκυρα για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Σε συμβιβασμό φαίνεται πως κατέληξαν Τουρκία με τη Σουηδία και τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ.

Στο περιθώριο της Συνόδου στη Μαδρίτη, τα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι υπήρξε συμβιβασμός με την Άγκυρα.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η τελετή υπογραφής με τους αρχηγούς των κρατών Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας και τον ΓΓ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε τετραμερής, και στη συνάντηση μετείχαν ο ΓΓ. της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο και η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον.

Θα προετοιμάσουν ένα κοινό μνημόνιο για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της Άγκυρας την ένταξη των δύο χωρών της βόρειας Ευρώπης στο ΝΑΤΟ.

Τα δημοσιεύματα στη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα της Φινλανδίας, Helsingin Sanomat, αλλά και στην εφημερίδα Iltalehti, έρχονται από το ΑΠΕ-ΜΠΕ ενώ οι αρχηγοί κρατών της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας πραγματοποιούν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο περιθώριο της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη.