Skip to main content

Άφησε ελπίδες η Εθνική, 2-1 τη Βοσνία με εξαιρετική εμφάνιση (video)

Η «γαλανόλευκη» ήταν ανεβασμένη, έφτασε σε δεύτερη επικράτηση στα προκριματικά και ουσιαστικά τελείωσε τις ελπίδες των Βόσνιων για πρόκριση.

Τη νίκη με 2-1 επί της Βοσνίας κατέκτησε η σνανεωμένη Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο άδειο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

To συγκρότημα του Τζον Φαν’τ Σιπ ήταν παθιασμένο, έδειξε όρεξη και οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν τρεξίματα μέχρι το φινάλε αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον και με το βλέμμα στραμμένο στα προκριματικά του Mundial 2022.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους Βόσνιους όταν στο 14’ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Χότζιτς ενώ η Ελλάδα κατάφερε να σκοράρει στο 30’ καθώς ο Λημνιός συνδυάστηκε ωραία με τον Μάνταλο και ο τελευταίος έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Παυλίδη που με θαυμάσιο πλασέ νίκησε τον Σέχιτς κάνοντας έτσι το 1-0.

Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήταν σχεδόν άμεση καθώς στο 35’ και μετά από ωραία προσπάθεια του Κολάσινατς, η μπάλα έφτασε στον Γκόγιακ που εκτέλεσε τον Πασχαλάκη ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το συγκρότημα του Τζον Φαν’τ Σιπ πίεζε με στόχο ένα νέο γκολ και στο 40’ έχασε καλή ευκαιρία όταν ο Μπακασέτας εξαπέλυσε σουτ αλλά ο Σέχιτς έπεσε στη γωνία του αποκρούοντας σε κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η προσπάθεια του Μασούρα στο 60’ κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Σέχιτς ενώ στο 66’, ο άσος του Ολυμπιακού υποδέχθηκε την ωραία πάσα του Μπακασέτα και πλάσαρε όμως ο Σέχιτς τον σταμάτησε.

Η «γαλανόλευκη» συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 75’ ο Σταφυλίδης είδε το μακρινό σουτ που εξαπέλυσε να καταλήγει στο δοκάρι του Σέχιτς ενώ ξανά ο πορτιέρε των Βόσνιων είπε όχι σε σε νέο σουτ του Μασούρα.

Τελικά, η Εθνική πήρε αυτό που άξιζε και συγκεκριμένα στο 88’ όταν ο Φετφατζίδης ελίχθηκε από τα δεξιά, σέντραρε παράλληλα και ο Κοβάτσεβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αυτογκόλ, για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Φαν’τ Σιπ): Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός (83’ Φετφατζίδης), Μπακασέτας, Μάνταλος (60’ Μασούρας), Παυλίδης (70’ Κουλούρης).

Βοσνία (Προσινέτσκι): Σέχιτς, Μπίτσακτσιτς, Κβρζιτς, Σάριτς (63’ Ντούλιεβιτς), Κοβάσεβιτς, Τσίμιροτ (46’ Γιάγιαλο), Πιάνιτς, Κολάσινατς, Χόντζιτς (71’ Μπάιτς), Χαΐροβιτς, Γκόγιακ.

Βαθμολογία

 

  1. Ιταλία 8 25-3 24
  2. Φινλανδία 8 12-8 15
  3. Αρμενία 8 13-15 10
  4. Βοσνία 8 17-14 10
  5. Ελλάδα 8 9-13 8
  6. Λιχτενστάιν 8 2-25 2

Επόμενη αγωνιστική (16/11)

Φινλανδία - Λιχτενστάιν

Αρμενία - Ελλάδα

Βοσνία - Ιταλία