Skip to main content

Επιτέλους τέλος για τα... απομεινάρια του Thessmall του 2015!

Ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εξωραϊσμού του δημόσιου χώρου απομάκρυνε τις κατασκευές του αλήστου μνήμης Thessmall από το κέντρο.

Πέντε χρόνια καταλάμβαναν τον δημόσιο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χωρίς κανένα λόγο, για να θυμίζουν ένα project εξαιρετικά βραχύβιο και προφανώς όχι τόσο επιτυχημένο, και σήμερα επιτέλους ο δήμος έκανε το αυτονόητο.

Ξήλωσε τις περίφημες κατασκευές του Thessmall του 2015, που εξυπηρετούσαν λόγους τους οποίους ελάχιστοι πλέον θυμούνται. Άλλωστε, οι κατασκευές ήταν πλέον σάπιες και επικίνδυνες, γεμάτες φθορές, όπου δύσκολα ξεχώριζε κάποιος (παρά τους επανειλημμένους καθαρισμούς) τι εξυπηρετούσαν.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι γύρω καταστηματάρχες σχεδόν... πανηγύριζαν που κάποιος επιτέλους ανέλαβε να απομακρύνει τις συγκεκριμένες κατασκευές, που μετά τον ένα χρόνο λειτουργίας του «καινοτόμου, πρώτου, υπαίθριου εμπορικού κέντρου» Thessmall, δεν είχαν κανέναν λόγο ύπαρξης.



Την Παρασκευή ο δήμος έκοψε το ρεύμα και σήμερα ξήλωσε και τις τέσσερις κατασκευές, ενώ... αναζητείται ενδεχομένως και πέμπτη!

Το Thessmall δεν κατόρθωσε να γίνει θεσμός. Λειτούργησε για μόλις ένα χρόνο το 2015, αν και είχε το είχαν συμφωνήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο δήμος, προκειμένου να τονώσουν την αγορά του εμπορικού κέντρου της πόλης, σε μια περίοδο που τα περιφερειακά εμπορικά κέντρα άρχισαν να γνωρίζουν πιένες. Μάλιστα, είχαν συνασπιστεί 108 καταστήματα του κέντρου...

Ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έδωσε οδηγία για την απομάκρυνση των κατασκευών, οι οποίες άλλωστε ήταν αδειοδοτημένες να παραμείνουν για μόλις ένα χρόνο. Έκτοτε είχαν πέσει θύματα βανδαλισμών, δεν εξυπηρετούσαν κανένα σκοπό, ενώ η βάση τους είχε σαπίσει και είχαν καταστεί επικίνδυνες για παιδιά και ενηλίκους.

«Στο γενικότερο πλαίσιο της εντολής του δημάρχου για εξωραϊσμό του δημόσιου χώρου και για άρση της επικινδυνότητας, προχωρήσαμε στην απομάκρυνση των συγκεκριμένων κατασκευών. Πιθανώς να υπάρχει κι ακόμη μια κατασκευή την οποία όμως δεν βρήκαμε, αλλά θα τη βρούμε και θα την απομακρύνουμε κι αυτή», είπε στη Voria.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μάκης Κυριζίδης.



Σε σχετική ανάρτησή του, από όπου και οι φωτογραφίες, ο κ. Κυριζίδης τονίζει: «Σήμερα μετά από πέντε χρόνια απομακρύνουμε τις κατασκευές του Thessmall του 2015. Σύμφωνα με την σύμβαση έπρεπε να παραμείνουν για ένα έτος. Τα τελευταία χρόνια ήταν εκτός λειτουργίας, εστίες βανδαλισμών (ο δήμος τα καθάρισε αμέτρητες φορές) και πλέον επικίνδυνα καθώς η βάση είχε διαβρωθεί! Αποκαταστήσαμε τον δημόσιο χώρο! Φωτογραφίες από : Πλατεία Τσιρογιάννη, Μητροπολέως με Κούσκουρα, Αγίας Σοφίας με Νίκης, Μητροπόλεως με Αριστοτέλους».