Skip to main content

Επιτέλους τουαλέτες σε 90 λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης

Έστω και με καθυστέρηση, λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων, οι λαϊκές αγορές εξοπλίστηκαν στο σύνολό τους με χημικές τουαλέτες.

Εξοπλισμένες με χημικές τουαλέτες είναι πλέον περισσότερες από 90 λαϊκές αγορές στη Θεσσαλονίκη, καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε την τοποθέτησή τους.

Η καθυστέρηση στην τοποθέτηση χημικών τουαλετών στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης ήταν πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των λαϊκών αγορών, οι οποίοι μάλιστα το Δεκέμβριο έστειλαν ακόμη και εξώδικο στην Περιφέρεια, τονίζοντας πως η έλλειψή τους δημιουργεί προβλήματα και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των χημικών τουαλετών είχε ολοκληρωθεί πάντως πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά καθυστέρησε η έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου (είναι προαπαιτούμενος) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, με αποτέλεσμα να μείνουν εργαζόμενοι, αλλά και πολίτες στις λαϊκές χωρίς τουαλέτες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς των λαϊκών αγορών έστειλαν εξώδικο διαμαρτυρόμενοι για τη μη σύναψη νέας σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, που έχει την ευθύνη λειτουργίας των χημικών τουαλετών στις λαϊκές και κάνοντας λόγο για ζητήματα υγιεινής.

Μετά όμως την κύρωση του προσυμβατικού ελέγχου, η Περιφέρεια προχώρησε το διαγωνισμό και ήδη τοποθετήθηκαν οι χημικές τουαλέτες σε περισσότερες από 90 λαϊκές, που γίνονται σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης.

Στη σημερινή συνεδρίασή της η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών και καλής εκτέλεσης εργασιών, προκειμένου να ελέγχει την ομαλή λειτουργία των τουαλετών στις λαϊκές της Θεσσαλονίκης.