Skip to main content

Επιτέλους τουαλέτες στις 91 λαϊκές της Θεσσαλονίκης

Ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό διενεργεί η Περιφέρεια, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα και αναβαθμίζοντας αισθητικά και ποιοτικά τις λαϊκές αγορές του νομού

Επιτέλους, ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, παραγωγών και εμπόρων, γίνεται πράξη. Οι περιβόητες χημικές τουαλέτες, που θα εξυπηρετούν τόσο τους ίδιους, όσο και τους καταναλωτές μπαίνουν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από μεγάλη αναμονή, δεδομένου ότι έπρεπε να ξεπεραστούν μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών, που δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα την προμήθεια και τοποθέτησή τους.

Η ανυπαρξία τουαλετών είχε προκαλέσει την αντίδραση των εκπροσώπων των συνδικαλιστών των λαϊκών αγορών, των οποίων ήταν πάγιο αίτημα η λειτουργία τους.

Τη λύση δίνει πλέον η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη διενέργεια ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την τοποθέτηση 15.184 κινητών χημικών τουαλετών για ένα χρόνο, που θα εξυπηρετήσουν και τις 91 λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, επισημαίνει ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για την αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση των λαϊκών αγορών και για μια ουσιαστική κίνηση στην υλοποίηση της δέσμευσης της διοίκησης της Περιφέρειας για να καταστούν πλήρως λειτουργικές οι λαϊκές αγορές, όπως οφείλει να κάνει μια σύγχρονη ευνομούμενη πολιτεία.

Ο ανάδοχος που θα προκύψει από το διαγωνισμό θα τοποθετεί σε εβδομαδιαία βάση 292 χημικές τουαλέτες (σε ετήσια βάση συνολικά 15.184 τοποθετήσεις) σε όλες τις λαϊκές. Ο προϋπολογισμός είναι 280.000 ευρώ και τα κονδύλια προέρχονται από τον ειδικό λογαριασμό της Περιφέρειας για έργα βελτίωσης των υποδομών των λαϊκών αγορών, δηλαδή τα χρήματα που συγκεντρώνονται από το ημερήσιο τέλος που πληρώνουν οι παραγωγοί και οι έμποροι των λαϊκών, το οποίο έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα.

«Αποσκοπούμε στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των λαϊκών αγορών, προκειμένου να κάνουμε πιο άνετη τη συμμετοχή των παραγωγών και των εμπόρων σ' αυτές, αλλά και να τις καταστήσουμε ακόμη πιο φιλικές προς τους καταναλωτές. Η τοποθέτηση πολύ σύντομα των κινητών χημικών τουαλετών είναι μια ακόμη επιλογή μας προς αυτή την κατεύθυνση. Αποτελεί άλλωστε κι ένα από τα βασικά αιτήματα των συνδικαλιστικών φορέων των πωλητών στις λαϊκές αγορές, στο οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απαντά με ουσιαστικό τρόπο. Στηρίζουμε τους εμπόρους και τους παραγωγούς που αποτελούν την καρδιά των λαϊκών, λαμβάνοντας μέτρα που δρουν υποστηρικτικά στην καθημερινή τους δραστηριότητα και ενισχύουν την εμπροσθοβαρή δυναμική του δημοφιλούς θεσμού των λαϊκών», επισήμανε ο κ. Γιουτίκας.