Skip to main content

Επιθεώρησε τα έργα αποχέτευσης σε Μελισσοχώρι και Λητή ο Τσακίρης

Το συγκεκριμένο έργο επί χρόνια βρισκόταν σε τέλμα. Με ενέργειες του νυν δημάρχου βγήκε από τον πάγο τον περασμένο Νοέμβριο.

Την πορεία εκτέλεσης του σημαντικού έργου της ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης στο Μελισσοχώρι και σε τμήμα της Λητής του Δήμου Ωραιοκάστρου επιθεώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Τον δήμαρχο συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Γιώργος Παραπανήσιος, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος και Λητής, Απόστολος Χατζηαντωνίου, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ, Ευδοξία Κυριακίδου - Βέσκου, και ο Μιχάλης Γιαλιτάκης, πρόεδρος της εταιρείας που κατασκευάζει το έργο.

Το συγκεκριμένο έργο επί χρόνια βρισκόταν σε τέλμα. Με ενέργειες του κ. Τσακίρη και των συνεργατών του βγήκε από τον «πάγο» και τον περασμένο Νοέμβριο υπογράφηκε η σύμβαση υλοποίησής του με φορέα κατασκευής την «Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. - Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α.Ο.Τ.Α.».

«Εργαστήκαμε μεθοδικά για να βγάλουμε από τον ''πάγο'' την ολοκλήρωση της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου στο Μελισσοχώρι και σε τμήμα της Λητής. Ως διοίκηση θέσαμε σε προτεραιότητα το συγκεκριμένο έργο, θέλοντας να αποκαταστήσουμε μια αδικία σε βάρος των κατοίκων όσον αφορά στην υλοποίηση βασικών έργων υποδομής», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Είμαι ικανοποιημένος, καθώς σήμερα διαπίστωσα πως το έργο προχωρά με καλούς ρυθμούς. Με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων στο Μελισσοχώρι και τη Λητή», πρόσθεσε ο κ. Τσακίρης.

«Οι κάτοικοι στο Μελισσοχώρι και σε τμήμα της Λητής ταλαιπωρούνταν επί χρόνια από την απουσία αποχετευτικού δικτύου. Με το έργο αυτό θα αναβαθμιστούν οι δύο περιοχές και θα ωφεληθούν οι κάτοικοι», είπε ο αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Γεώργιος Παραπανήσιος.

«Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο Μελισσοχώρι αποτελεί πολύ σημαντικό έργο για όλους τους κατοίκους και έπεται συνέχεια. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε στενά με την διοίκηση του Δήμου μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος.

«Οι συνδημότες μας θα ωφεληθούν από την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης, πρόκειται για ένα έργο που θα βελτιώσει τον τόπο μας», είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας Λητής, Απόστολος Χατζηαντωνίου.

«Η κατασκευή του δικτύου προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό. Μας ευχαριστεί το ότι οι κάτοικοι εκφράζουν την χαρά τους διότι η κατασκευή του έργου ξεκίνησε μετά από πολλά χρόνια και επιτέλους βλέπουν να υλοποιείται», ανέφερε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ, Ευδοξία Κυριακίδου - Βέσκου.

Υπενθυμίζεται πως τους προηγούμενους μήνες, σε συνεργασία και συνεχείς επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου πέτυχε να ενταχθεί στους "οικισμούς Γ΄ προτεραιότητας" το Μελισσοχώρι, κάτι που δεν είχε γίνει από τις προηγούμενες διοικήσεις. Με αυτό τον τρόπο η περιοχή συμπεριλήφθηκε στην αναθεώρηση του επιχειρησιακού προγράμματος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) και στη συνέχεια εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.).