Skip to main content

Επιθεώρηση Κούπκα στα Κοιμητήρια του δήμου Θεσσαλονίκης

Στη σύσκεψη που ακολούθησε έγινε καταγραφή των προσπαθειών που καταβάλλονται εν μέσω πανδημίας για την εύρυθμη λειτουργία των κοιμητηρίων

Τα κοιμητήρια του δήμου Θεσσαλονίκης στη Θέρμη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο  αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχαλης Κούπκας, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο Κώστα Ιακώβου και τον ειδικό Σύμβουλο δημάρχου επί οικονομικών θεμάτων κ. Σουρμελή Λεωνίδα.

Ο αντιδήμαρχος επιθεώρησε τους χώρους των κοιμητηρίων και συνομίλησε με τους εργαζομένους, δίνοντας τους την ευκαιρία να παραθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε με υπηρεσιακά στελέχη των κοιμητηρίων, έγινε λεπτομερής καταγραφή όλων των προσπαθειών που καταβάλλονται εν μέσω πανδημίας από το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, για την εύρυθμη λειτουργία όλων των κοιμητηρίων.  Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών ενημέρωσε για τα νέα χρηματοδοτούμενα προγράμματα που έπονται και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που υλοποιήθηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται αλλά και όσα βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
 
Στα έργα που υλοποιούνται συμπεριλαμβάνονται, η απόκτηση 27 σύγχρονων Η/Υ για τις διοικητικές υπηρεσίες, νέες θέσεις ταφής με εμπλουτισμό νέων χωμάτων, η απόκτηση σύγχρονων μηχανημάτων έργου, οι νέες οστεοθήκες καθώς και η υπηρεσία διάθεσης ψυχολόγου για την ψυχολογική υποστήριξη διαχείρισης πένθους.

Στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας στα κοιμητήρια περιλαμβάνονται δυο σημαντικά έργα: Η αντικατάσταση των υπέργηρων ψυγείων συντήρησης και η νέα  κηποτεχνική μελέτη των κοιμητηρίων που θα αναβαθμίσει και θα εξωραΐσει περαιταίρω τον περιβάλλοντα χώρο.

Σημειώνεται ότι και οι ταμειακές υπηρεσίες των κοιμητηρίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και για λόγους αποφυγής συγχρωτισμού, εκτελούν όλες τις ταμειακές συναλλαγές ηλεκτρονικά με τη χρήση ταυτότητας οφειλής που συμβάλλει περαιτέρω στην εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και στην εξοικονόμηση διοικητικού κόστους. Ήδη την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας όλων των δημοτικών ταμείων κατά μία ώρα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κούπκα, «η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης υλοποιεί έργα που δεν έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια. Στο τέλος της προσπάθειας αυτής, θα έχουμε σύγχρονα και καλαίσθητα κοιμητήρια όπως αρμόζει σε μία σύγχρονη και Ευρωπαϊκή πόλη, τιμώντας τους ανθρώπους μας και συμβαδίζοντας με τα ήθη και τα έθιμα μας, ως λαός και ως πολιτισμός».