Skip to main content

Επιθεώρηση Ζέρβα στον ΣΜΑ-Σεπτέμβριο μπαίνουν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Αυτοψία στον ανακαινισμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου από τον Ζέρβα - Τον Σεπτέμβριο αρχίζει η υπογειοποίηση κάδων στην πόλη

του Νίκου Αβουκάτου

Επιθεώρηση στον ανακαινισμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Έπειτα από 10 μήνες, στον ΣΜΑ ολοκληρώθηκαν οι αναγκαίες εργασίες για τη σωστή λειτουργία του. Συγκεκριμένα, και οι τέσσερις πρέσες που διαθέτει ο Σταθμός έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκο Ζεϊμπέκη και τον προϊστάμενο Θωμά Αστεριού, ξεναγήθηκε στον χώρο του ΣΜΑ και έκανε αυτοψία στα έργα που εξελίχθηκαν για την αναβάθμιση του χώρου και για τη βελτίωση της αποδοτικότητάς του.

«Έναν χρόνο μετά την ανάληψη της διοίκησης καταφέραμε το πρόβλημα της καθαριότητας να μην αποτελεί θέμα συζήτησης. Το Νο1 πρόβλημα της πόλης μας δεν είναι πια το Νο1 πρόβλημα. Από τη μια πρέσα που δούλευε τον περασμένο Σεπτέμβριο σήμερα λειτουργούν και οι τέσσερις. Επιπλέον, από τα 19 κοντέινερς που υπήρχαν, ο αριθμός τους αυξήθηκε σημαντικά και φθάνει μέχρι τα 70», τόνισε ο κ. Ζέρβας και διαβεβαίωσε: «Κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται καλύτερη η εικόνα της καθαριότητας».

Σεπτέμβριο οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Παράλληλα, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των πρώτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην πόλη.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης ανέφερε ότι «το σκουπίδι μπορεί να γίνει, από πρόβλημα, ένα σημαντικό όφελος για τη κοινωνία».

Στα έργα αναβάθμισης του Σταθμού είναι και η σύνδεση του βιολογικού καθαρισμού με τον αγωγό της ΕΥΑΘ, καθώς και η ανακατασκευή υποδομών όπως ο ασφαλτοταπητας περιμετρικά της εγκατάστασης.

Το κόστος της ριζικής ανακαίνισης του ΣΜΑ ανήλθε σε 300.000 ευρώ. Θα ακολουθήσει σύντομα η σύμβαση με εργολάβο που θα συντηρεί τον Σταθμό.

Μετά την ανακαίνιση αυτή, ο ΣΜΑ έχει, πλέον, τη δυνατότητα να εξυπηρετεί τις ανάγκες και των γειτονικών δήμων στην ανατολική πλευρά της πόλης.