Skip to main content

Επίθεση Άγκυρας: Αποτυχημένος ο Μακρόν, χρησιμοποιεί την Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του AKP μετά τις δηλώσεις Μακρόν ανέφερε πως ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητά του με επιθετική εξωτερική πολιτική.

Εκνευρισμό στην πολιτική ηγεσία της Τουρκίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν στην Κορσική το πρωί της Πέμπτης, στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης και των επαφών που θα ακολουθήσουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μακρόν κάλεσε την ΕΕ να κρατήσει μια «σαφή θέση» απέναντι στην Τουρκία, αφήνοντας να εννοηθεί πως το πρόβλημα δεν είναι ο τουρκικός λαός, αλλά ο Ερντογάν και οι ενέργειές του.

Διαβάστε χαρακτηριστικά: Μακρόν: Η Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Τουρκία

Τον εκνευρισμό αυτό, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, μιλώντας με σκληρή γλώσσα κατά του Μακρόν, σε αναρτήσεις του στο Twitter. «Ο Μακρόν είπε πως το πρόβλημά μας δεν είναι με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν. Αυτό είναι ένα παλιό παιχνίδι που παίζουν οι αποικιοκράτες. Προσφέρουν μια ψεύτικη παράσταση αγάπης για να επηρεάσουν τους ανθρώπους, στοχεύοντας σε πατριώτες ηγέτες. Είναι τιμή για εμάς που αυτές οι αποικιοκρατικές σκέψεις στοχεύουν τον πρόεδρό μας. Έχουμε πρόβλημα με τέτοια μυαλά, όπως του Μακρόν. Έχουμε ανθρωπιστικούς και αδερφικούς δεσμούς με τους ανθρώπους που θέλετε να εκμεταλλευτείτε και για τον λόγο αυτό στεκόμαστε απέναντί σας. Η Τουρκία είναι η χώρα που απειλείται, όμως θα σας δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις» είπε ο Τσελίκ.

Και συνέχισε, στον ίδιο τόνο: «Κύριε Μακρόν, μην μπερδεύετε τη χώρα μας με τις αποικίες σας, που μπορείτε εύκολα να ξεγελάσετε. Κανείς δεν μπορεί να χωρίσει τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας μας από τον λαό της. Ξέρουμε πως έχετε παίξει αυτό το παιχνίδι αρκετές φορές στην Αφρική. Ο Μακρόν έχει κάνει τη Γαλλία συνώνυμη της αποτυχίας, προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητά του να κυβερνήσει τη χώρα με επιθετική εξωτερική πολιτική. Είναι υπεύθυνος για τους μαζικούς τάφους του Χαφτάρ στη Λιβύη. Τώρα προσπαθεί να παίξει το αποικιοκρατικό του παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα. Προσπαθεί να φέρει και στη Μεσόγειο το καταστροφικό του παιχνίδι στη Συρία. Όλα όσα λέει ο Μακρόν για τον Ερντογάν είναι λάθος και θα οδηγηθεί σε νέες αποτυχίες με τον Χαφτάρ στη Λιβύη και την Ελλάδα στη Μεσόγειο».