Skip to main content

Φονική επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχεία στην Ακτή Ελεφαντοστού

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρα, μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση είναι πέντε άνδρες, πέντε γυναίκες και ένα παιδί.

Επίθεση ενόπλων σημειώθηκε σε δύο ξενοδοχεία στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου συχνάζουν υπήκοοι χωρών της Δύσης και βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων ανατολικά του Αμπιτζάν.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Αστυνομίας, από την επίθεση έχουν σκοτωθεί 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις Ευρωπαίοι.

«Προς το παρόν, έχουμε συνολικά 12 νεκρούς, ανάμεσά τους τέσσερις Ευρωπαίοι ... Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν υπάρχουν άλλοι. Αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» διευκρίνισε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters αναφέρουν ότι τέσσερις ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τουριστών που βρίσκονταν στην παραλία. Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

Oι ένοπλοι «που είναι βαριά οπλισμένοι και φοράνε κουκούλες πυροβόλησαν εναντίον των θαμώνων του ξενοδοχείου L'Etoile du sud…» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπάρχουν θύματα από την επίθεση, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε περίπου 12 ανθρώπους, μεταξύ αυτών μία υπήκοο χώρας της Δύσης που είχε τραυματιστεί, να απομακρύνονται με στρατιωτικά φορτηγά.

Δυνάμεις του στρατού κατευθύνονται προς το σημείο.