Skip to main content

Επίθεση ΕΠΟ σε Αυγενάκη για την Ολιστική Μελέτη - H απάντηση του υφυπουργείου Αθλητισμού

Επίθεση κατά του υφυπουργείου Αθλητισμού εξαπέλυσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σήμερα σχετικά με την εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης.

Ευθείες βολές προς την πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού για το θέμα της εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης απηύθυνε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την Παρασκευή (21/01), υποστηρίζοντας πως «σε συνεργασία της ΕΠΟ με τις FIFA και UEFA, υλοποιείται ήδη αθόρυβα και με σταθερά βήματα, σε συγκεκριμένες πτυχές της». Άμεση απάντηση απ’ την πλευρά του Υφυπουργείου Αθλητισμού που έκανε λόγο για «απέλπιδα προσπάθεια της ΕΠΟ να ευθυμήσει τους φιλάθλους όλης της χώρας με την έμπνευσή της περί «αθόρυβης υλοποίησης της Ολιστικής Μελέτης».

Αφορμή για την τοποθέτηση απ’ την πλευρά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ήταν οι δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη σε τηλεοπτική συνέντευξή του, όπου επισήμανε πως «...προσπαθούν να κοροϊδέψουν και να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Ολιστική Μελέτη, που συνέταξαν FIFA/UEFA έπειτα από τη συμφωνία τους με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη».

Από την Ομοσπονδία υπογράμμιζαν πως «...η Ελληνική Ποδοσφαιρική Οικογένεια, επαγγελματική και ερασιτεχνική, υιοθέτησε με απόλυτη ομοφωνία την Ολιστική Μελέτη των FIFA και UEFA. Η Ολιστική Μελέτη, σε συνεργασία της ΕΠΟ με τις FIFA και UEFA, υλοποιείται ήδη αθόρυβα και με σταθερά βήματα, σε συγκεκριμένες πτυχές της.

Χωρίς την ΕΠΟ και το αυτόνομο-αυτοδιοικούμενο Ελληνικό Ποδόσφαιρο στο σύνολό του, ουδείς άλλος μπορεί να υλοποιήσει τη Μελέτη αυτή, όπως άλλωστε και η ίδια ρητά αναφέρει.

Κατά συνέπεια, η επαναλαμβανόμενη αμετροεπής συμπεριφορά τού υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού και το κουραστικό επικοινωνιακό παραλήρημά του επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά τους λόγους που επανειλημμένα αρνείται να συναντήσει τη FIFA και την UEFA, και μόνο αυτό...».

Από την πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού ήταν άμεση και η απάντηση: «Δεν μπορεί να μην εκτιμηθεί η απέλπιδα προσπάθεια της ΕΠΟ να ευθυμήσει τους φιλάθλους όλης της χώρας με την έμπνευσή της περί «αθόρυβης υλοποίησης της Ολιστικής Μελέτης!

ΥΓ.: «Αυτόνομος» = αυτός που καθορίζει μόνος του τους νόμους.

Ευτυχώς, στην Ελληνική Δημοκρατία και στην έννομη τάξη της, οι νόμοι ψηφίζονται στην Ολομέλεια της Βουλής κι όχι στα γραφεία οποιασδήποτε Ομοσπονδίας...... » τονίστηκε χαρακτηριστικά από το υφυπουργείο.