Skip to main content

Επίθεση με μολότοφ κατά του αυτοκίνητου του δημάρχου Θέρμης

Άγνωστοι πέταξαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του δημάρχου μια βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στο εσωτερικό της καμπίνας

Επίθεση σε βάρος του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του δημάρχου Θέρμης Θόδωρου Παπαδόπουλου, το οποίο βρισκόταν έξω από το σπίτι του εξαπέλυσαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Συγκεκριμένα γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα, άγνωστοι πέταξαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του δημάρχου μια βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στο εσωτερικό της καμπίνας.

Το περιστατικό αντελήφθη γείτονας του δημάρχου ο οποίος παρενέβη με τον πυροσβεστήρα του αυτοκινήτου του και κατόρθωσε να σβήσει τη φωτιά πριν αυτή να καταστρέψει ολοσχερώς το αυτοκίνητο. Ωστόσο, οι ζημιές που υπέστη είναι μεγάλες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως η ελληνική αστυνομία η οποία έφτασε στο σημείο προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει κάνει δηλώσεις σχετικά με το περιστατικό. Συνεργάτες του, ωστόσο και στελέχη του δήμου Θέρμης το συνδέουν με τη στάση την οποία έχει τηρήσει ο δήμαρχος στο θέμα του προσφυγικού.

Συγκεκριμένα, υπαινίσσονται ότι η σθεναρή στάση του κ. Παπαδόπουλου απέναντι σε έναν πυρήνα ακραίων στοιχείων οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία προσωρινού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στις ιδιωτικές αποθήκες Κορδογιάννη στην περιοχή των Βασιλικών, τους έχει εξοργίσει. Υπενθυμίζουν, επίσης, τις απειλές τις οποίες είχε δεχθεί ο δήμαρχος Θέρμης από τα ακραία αυτά στοιχεία στη διάρκεια ανοιχτού δημοτικού συμβουλίου που είχε γίνει για το θέμα αυτό στις 30 Μαΐου, στα Βασιλικά. Σε εκείνη τη συνεδρίαση, μια μικρή ομάδα τριών τεσσάρων ατόμων, είχαν απειλήσει ευθέως το δήμαρχο κραυγάζοντας ότι «αυτό που κάνεις θα το πληρώσεις».

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι από τους δημάρχους που από την πρώτη στιγμή, από το φθινόπωρο ακόμη, είχε προτείνει στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής τρεις συγκεκριμένες περιοχές για τη λειτουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε τελικά αντί αυτών των περιοχών να λειτουργήσει κέντρο στις ιδιωτικές αποθήκες Κορδογιάννη. Ο δήμαρχος Θέρμης, παρότι διαφώνησε με αυτή την επιλογή, τη στήριξε, ζητώντας από την κυβέρνηση αφενός να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο χώρο των αποθηκών που είναι ακατάλληλος και παράλληλα, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας προς τους κατοίκους της περιοχής.

Η δημοτική αρχή Θέρμης καθώς και η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση. Μόνη εξαίρεση ένας μικρός πυρήνας ακραίων στοιχείων ο οποίος ωστόσο, απομονώθηκε από την υπόλοιπη κοινωνία.

Αυτός είναι ο λόγος που οι συνεργάτες του δημάρχου συνδέουν το σημερινό περιστατικό του εμπρησμού του αυτοκινήτου του με την ενδεχόμενη δράση αυτών των ακραίων στοιχείων. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση διερευνάται εξονυχιστικά πλέον, από την ελληνική αστυνομία.