Skip to main content

Επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης: Πριόνι και δρεπάνι είχε μαζί του ο δράστης

«Οπλοστάσιο» εργαλείων, μαχαίρια και δρεπάνι (!) είχε στον σάκο του και στο αυτοκίνητό του ο δράστης της άγριας επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

Με απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση βαρύνεται από τη δικογραφία ο 45χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε εργαζόμενους της ΔΟΥ Κοζάνης, τραυματίζοντας τρεις εξ αυτών, οι δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία - οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΠΔΜ, ο 45χρονος συνελήφθη γιατί «είχε εισέλθει στο κτήριο της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και αφού έβγαλε ένα τσεκούρι, από σακίδιο πλάτης που έφερε μαζί του, επιτέθηκε απρόκλητα σε παρευρισκόμενους υπαλλήλους, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις εξ’ αυτών, ενώ στην προσπάθειά της να διαφύγει τραυματίστηκε ελαφρά άλλη μια υπάλληλος».

Ακολούθως ακινητοποιήθηκε αρχικά από υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης και στη συνέχεια συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο.

Κατασχέθηκαν το τσεκούρι και το σακίδιο πλάτης, εντός του οποίου βρέθηκαν μαχαίρι, εργαλείο ξυλογλυπτικής (σκαρπέλο) και μεταλλικός σουγιάς.

Αμέσως μετά, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι, εργαλείο ξυλείας, πριόνι χειρός, δρεπάνι, μαχαίρι και σκεπάρνι.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.