Skip to main content

Επίθεση με βιτριόλι: Τι φέρεται να είπε η 34χρονη στους αστυνομικούς

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η γυναίκα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της το απόγευμα της Τετάρτης.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό. Αυτό που θυμάμαι είναι μια γυναίκα με μαύρα ρούχα να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μου, την ώρα που περίμενα το ασανσέρ στο κτήριο όπου εργάζομαι και να μου πετά ένα καυστικό υγρό». Αυτά ήταν τα μόνα λόγια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που είπε η 34χρονη γυναίκα σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, που μπόρεσαν να μιλήσουν μαζί της, για μόλις δύο λεπτά, στην ιδιωτική κλινική, στο Νέο Φάληρο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Δείτε - Σοκ στην Αθήνα: Έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο 34χρονης στην Καλλιθέα

Η άτυχη γυναίκα, που δέχθηκε την επίθεση χθες το πρωί, ενώ πήγαινε στην εταιρεία που εργάζεται στη λεωφόρο Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας, δεν ήταν σε θέση να πει κάτι περισσότερο στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται αυτή την ώρα σε πρόσωπα του στενού φιλικού κύκλου της και στο εάν είχε δεχθεί τυχόν απειλές το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, εξετάζεται με μεγάλη προσοχή το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα - Με χημικά τραύματα και φρικτούς πόνους η 34χρονη μετά το βιτριόλι(vid)

«Αυτά τα εγκλήματα είναι σοκαριστικά γιατί είναι εγκληματα προμελετημένα και δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας από την άποψη ότι αγοράστηκε βιτριόλι και μπήκε στην διαδικασία να το κάνει πράξη. Είναι τελείως διαφορετικό από κάτι που γίνεται εν βρασμώ», ανέφερε για την σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι η εξελικτική ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Εκτός του ότι είναι σχεδιασμένο περνάει και από κάποια στάδια επεξεργασίας του εγκεφάλου», προσθέτει η ίδια ενώ επισημαίνει πως «είναι το αρρωστημένο μυαλό του θύτη, δεν μπορείς να δώσεις λογική εξήγηση σε ένα μυαλό που νοσεί», επισήμανε.

Παράλληλα, όπως η ίδια εξηγεί «είναι σοκαριστικό και από το αποτέλεσμα που θα φέρει καθώς απ’ ότι ακούστηκε το θύμα θα χάσει την όραση από το ένα μάτι της, θα αλλοιωθεί η όψης της. Είναι πολύ σοβαρά αυτά τα θεματα για έναν άνθρωπο που πρέπει να συνεχίσει να ζει την ζωή του»

Σημειώνεται πως στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου παραμένει η 34χρονη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με οξύ το πρωί της Τετάρτης στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έχει χάσει το αριστερό της μάτι και έχει πολύ βαθύ έγκαυμα στο πρόσωπο. Εγκαύματα έχει επίσης στα χέρια και το στήθος. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Μακρύς θα είναι ωστόσο ο δρόμος για την αποκατάστασή της.