Skip to main content

Επίθεση με βιτριόλι:Άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό της 34χρονης

Το θύμα της επίθεσης έδωσε την πρώτη γραπτή κατάθεση μετά από τρεις ολιγόλεπτες επαφές με τους αστυνομικούς, χωρίς να είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική.

«Δεν βρισκόμαστε στο σκοτάδι. Δεν περιμέναμε πολλά από την κατάθεση του θύματος. Εχουμε προβεί σε αρκετές αστυνομικές ενέργειες, από τις οποίες έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία. Είμαστε αισιόδοξοι πως η πορεία των ερευνών, αργά ή γρήγορα, θα έχει θετική εξέλιξη και θα εντοπίσουμε τη δράστιδα», δηλώνουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που ασχολούνται με την υπόθεση της 34χρονης που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, χθες, το θύμα της επίθεσης έδωσε την πρώτη γραπτή κατάθεση μετά από τρεις ολιγόλεπτες επαφές με τους αστυνομικούς, χωρίς να είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική ή να διαφοροποίησε όσα τους είχε πει στις προηγούμενες συναντήσεις τους, και αρκέστηκε στην περιγραφή της επίθεσης εναντίον της.

Η κατάθεση

Δύο γυναίκες αστυνομικοί και ένας άνδρας την επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι στο Θριάσιο νοσοκομείο, προκειμένου να λάβουν μια αρχική γραπτή της κατάθεση και να τους περιγράψει ό,τι θυμάται από την επίθεση.

Εκείνη φέρεται να τους είπε: «Μου είχε στήσει ενέδρα. Δεν κατάλαβα τίποτα. Στάθηκα μπροστά στο ασανσέρ και περίμενα. Κοιτούσα χαμηλά και ένιωσα την παρουσία της να βγαίνει γρήγορα από τη σκάλα που έρχεται από το υπόγειο. Μάλλον φορούσε σκουφί μαύρο, μαύρη προστατευτική μάσκα, ήταν ψηλή, στο ύψος μου και αδύνατη. Κράταγε κάτι στα χέρια, που πρέπει να ήταν μπουκάλι. Μου έριξε μεγάλη ποσότητα του υγρού, μία φορά, σε όλο το πρόσωπό μου και εξαφανίστηκε. Ετρεξα γρήγορα δίπλα στο φαρμακείο και φώναζα “καίγομαι, κάτι μου έριξαν”. Επλυνα λίγο το πρόσωπό μου με νερό και έβγαλα κάποια από τα ρούχα που είχαν ποτίσει από το υγρό. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος ήθελε να μου κάνει τόσο κακό. Ούτε με είχαν απειλήσει ούτε είχα διαφορές με κανέναν».

Οι τρεις αστυνομικοί τη ρώτησαν αρκετές φορές αν μπορεί να σκεφθεί ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την επίθεση, με την 34χρονη να επαναλαμβάνει ότι όσο και αν σκέφτεται δεν πάει το μυαλό της ποιος θα ήθελε να της κάνει τέτοιο κακό. Επίσης όταν ρωτήθηκε αν η γυναίκα που της επιτέθηκε της θυμίζει κάποιο γνώριμο πρόσωπο, εκείνη απάντησε αρνητικά. Η συνομιλία τους κράτησε για περίπου μία ώρα, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η 34χρονη. Οι αστυνομικοί θα επανέλθουν και τις επόμενες ημέρες, ελπίζοντας πως το θύμα της επίθεσης θα ανασύρει ίσως κάποιες μνήμες που θα βοηθήσουν τις έρευνες.

Έγινε η άρση απορρήτου

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί προχθές είχαν προβεί σε αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου και χθες έλαβαν την εισαγγελική έγκριση να προβούν σε αυτή. Θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν συχνές επαφές, να ανασύρουν ύποπτα ή απειλητικά μηνύματα SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εχουν ήδη προβεί σε μια «σάρωση» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Καλλιθέας για τον εντοπισμό ύποπτων επικοινωνιών το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν και μετά την επίθεση.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν συλλέξει 15-20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της μαυροφορεμένης γυναίκας και κυρίως την προσέγγιση ή διαφυγή της με κάποιο όχημα. Παράλληλα, επιχειρούν να εντοπίσουν χώρους που παρασκευάζονται τέτοια καυστικά υγρά, για τον τυχόν εντοπισμό πρόσφατης αγοράς ή προμήθειας, αναζητώντας και βιντεοληπτικό υλικό από αυτά. Δεν αποκλείουν βέβαια το ενδεχόμενο η δράστις να προμηθεύτηκε τις πρώτες ύλες και μέσω οδηγιών από το Διαδίκτυο να προέβη στην παρασκευή του.