Skip to main content

Επίθεση με βιτριόλι: Στο νοσοκομείο για επανέλεγχο παραμένουν 4 μητροπολίτες

Οι μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου πήραν εξιτήριο από το ΚΑΤ και στο νοσοκομείο έχει μείνει μόνο ο γραμματέας του Δικαστηρίου Σεβαστιανός Σωμαράκης

Στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς για επανέλεγχο παραμένουν και οι τέσσερις μητροπολίτες μετά τη σοκαριστική επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκαν από 37χρονο ιερέα. Το πιο πιθανό είναι ότι σήμερα Πέμπτη θα λάβουν εξιτήριο. Ίσως κρατήσουν τον μητροπολίτη Κονίτσης.

Σύμφωνα με ιερατικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου πήραν εξιτήριο από το ΚΑΤ και στο νοσοκομείο έχει μείνει μόνο ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου Σεβαστιανός Σωμαράκης.

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Σωμαράκης είχε προειδοποιήσει τον αστυνομικό να παρακολουθεί στενά τον δράστη,  γιατί κατά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αντιδράσει φραστικά πολύ έντονα.

Όπως ανέφερε από πλευράς του ο μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος, «ήμουν μέλος στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο έχω υποστεί κάποιες βλάβες στο δέρμα δεν είναι πολύ βαθιές. Έχω βγει από χθες το βράδυ το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι δεν έχουν πάθει κάτι τα μάτια. Δεν υπάρχει κίνδυνος ζωής σε κάποιον απ’ όλους».

Ο 37χρονος δράστης θα οδηγηθεί το απόγευμα στον εισαγγελέα, καθώς δήλωσε αδιαθεσία.