Skip to main content

Επίθεση με βιτριόλι: Στον ανακριτή σήμερα η 35χρονη

Η κατηγορουμένη αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της απείθειας αλλά και το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον ανακριτή, έπειτα από πέντε ημέρες παραμονής της στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση θα βρεθεί σήμερα η 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα.

Η κατηγορουμένη αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της απείθειας αλλά και το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μια κατηγορία που την φέρνει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο προφυλάκισής της. Και αυτό, την στιγμή που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 35χρονη δεν θα αποδεχθεί, ενώπιον του ανακριτή, τις πράξεις που της καταλογίζονται, στάση που σύμφωνα με το δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου, κρατάει από την ημέρα της σύλληψής της. Μάλιστα, δεν αποκλείεται σήμερα ο δικηγόρος της να υποβάλει στον ανακριτή αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Όπως ανέφερε, ο κ. Κεχαγιόγλου η εντολέας του έχει αποστροφή προς την όλη υπόθεση, ενώ επί τέσσερις ημέρες αρνείται να φάει και να κοιμηθεί. Προεξοφλώντας μάλιστα σε δήλωσή του ότι η 35χρονη του θα προφυλακιστεί σήμερα, ανεξαρτήτως του τι θα πει στην απολογία της, ο συνήγορος επισήμανε ακόμη πως η εντολέας του έχει μια στάση άρνησης απέναντι στη δικογραφία. «Είναι σαν να μην την αφορά. Σαν να είναι ένα τρίτο πρόσωπο, απομακρυσμένο που δεν το αφορά αυτή η υπόθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιογλου.

Την ίδια ώρα, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την πολύκροτη αυτή υπόθεση που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη, ενώ το θύμα της υπόθεσης, η 34χρονη Ιωάννα δηλώνει δια του δικηγόρο της Απόστολου Λύτρα ότι θα αναμένει την σημερινή απολογία της κατηγορουμένης στον ανακριτή να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η 35χρονη επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα θεωρώντας ότι εκείνη μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στην σχέση της με ένα 40χρονο άνδρα. Μια σχέση όμως, που όπως κατέθεσε ο ίδιος ο 40χρονος στις αρχές, ήταν ελεύθερη χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Παρ’ όλα αυτά η κατηγορουμένη, λόγω ενός αιτήματος φιλίας που έκανε ο 40χρονος στην Ιωάννα, αποφάσισε, σύμφωνα με τη δικογραφία να της επιτεθεί. Μάλιστα, όπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας ενδέχεται να προετοίμαζε την επίθεσή της σε βάρος της άτυχης κοπέλας από τον περασμένο Ιανουάριο, δεδομένου ότι μάρτυρας - γείτονας της Ιωάννας έχει καταθέσει πως έβλεπε το διάστημα εκείνο μια μυστηριώδη γυναίκα κάτω από την πολυκατοικία τους στο Μοσχάτο.