Skip to main content

Επίθεση Μπακογιάννη στον Σαμαρά

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη.
Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι ο κ. Σαμαράς επέστρεψε στη ΝΔ με τη δική της συναίνεση. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν αποφάσιζα να παρέμβω στον Κ. Καραμανλή ο κ. Σαμαράς δεν θα επέστρεφε», σημείωσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μετέτρεψε τη ΝΔ από μια ευρεία παράταξη σε ένα συρρικνωμένο κόμμα.

«Βαρεθήκαμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Με την πολιτική που ακολουθεί μειώνει τις δυνατότητες παρέμβασης και έκφρασης της πλειοψηφίας του κόσμου», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στη διαγραφή της από τη ΝΔ η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «η ΝΔ με διέγραψε, δεν έφυγα. Ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να το παραδεχθεί».

«Μπροστά στην πατρίδα και στο κόμμα επέλεξα το συμφέρον της χώρας. Το έλλειμμα για να μειωθεί χρειάζονται μίνιμουμ 2,5 χρόνια, με μέτρα τα οποία δεν θα εξοντώσουν τον ελληνικό λαό», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη υπεραμυνόμενη της απόφασής της να στηρίξει το μνημόνιο, υπογραμμίζοντας ότι διαφορετικά η χώρα θα κήρυττε στάση πληρωμών.

Η κ. Μπακογιάννη σχολίασε και τη δέσμευση του Α. Σαμαρά ότι με το μείγμα πολιτικής που προτείνει μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011, λέγοντας ότι «είναι πολύ εύκολο να μηδενιστεί το έλλειμμα σε ένα χρόνο, αν κοπούν στο μισό μισθοί και συντάξεις. Υπάρχει κάποιος που να προτείνει κάτι τέτοιο;».

Η ανεξάρτητη βουλευτής δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι η πολιτική του πέφτει επί δικαίων και αδίκων. «Εάν η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει το θέμα της ανάπτυξης, αν δεν αγγίξει τις μαύρες τρύπες της υγείας και των ΔΕΚΟ, τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Το ΠΑΣΟΚ  πρέπει να απαλλαγεί από τις Πασοκικές συντεχνίες στις ΔΕΚΟ», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Τέλος, ερωτηθείς για τη δημιουργία νέου κόμματος, η κ. Μπακογιάννη απέφυγε να προσδιορίσει το χρόνο, αλλά όπως είπε «η δημιουργία κόμματος δεν είναι υπόθεση ενός ατόμου. Ωστόσο εκτιμώ ότι δημιουργούνται οι δυνάμεις που πιστεύουν σε ένα νέο πολιτικό σχηματισμό».